PlayStation All-Stars Battle Royale

PlayStation All-Stars Battle Royale on varmaa viihdettä kavereiden kesken. Yksinpelaajat voivatkin sitten unohtaa kokemuksen tyystin.

4.1.2013 11:33

Vain kimpassa

PlayStation All-Stars Battle Royale on Sonyn lusikka hauskanpitoon keskittyvien mätkintäpelien soppaan. Nintendolla Super Smash Bros. Melee on aiheuttanut riemunkiljahduksia illanvietoissa kaveripiirin kanssa jo vuosikausia. Kielen nimellään solmuun laittavalla PlayStation All-Stars Battle Royalella on omat hetkensä, mutta ne keskittyvät yksinomaan moninpeliin.

PSASBR:n pelattavuus on pidetty yksinkertaisena. Käytössä ovat liki kaikki ohjaimen napit, mutta peliin pääsee sisään muutamassa minuutissa. Mistään Virtua Fighterin tai Tekkenin kaltaisesta hardcore-pelaajien viihteestä ei siis ole kyse, vaan koko perhe tai kaveripiiri voi helposti nauttia ruudulla tapahtuvista joukkotappeluista.

Pelihahmoja löytyy aimo liuta niin Sonyn omista kuin muidenkin pelitalojen peleistä, joten jokainen löytää hahmokatraasta varmasti oman suosikkinsa. Teoriassa hahmojen kyvyillä on eroja, mutta käytännössä ei kovinkaan paljon. Perusiskuilla pärjää pitkälle, ja pyssyillä ja pommeilla voi sitten tiputella vastustajiaan hieman kauempaa. Tarpeeksi iskuja annettuaan voi käyttää yhtä kolmesta superhyökkäyksestä, joiden avulla mittelöt yleensä ratkeavat suuntaan tai toiseen.

Yksinpelaajat on unohdettu oikeastaan täysin, ja jo alkuvalikoissa mainostetaan yksinpelin sopivan lähinnä kimppakivan harjoitteluun. Jokaisella pelattavalla hahmolla on oma tarinatilansa, jonka pelaa läpi vähän yli vartissa. On mysteeri, miksi kukaan haluaisi kokeilla niistä useampaa kuin korkeintaan kahta. Yksinpelin läpäisy kerää pelaajalle käyttöön bonusmateriaalia, josta ei ole liiemmälti hyötyä.

Moninpelinä PSASBR onkin sitten täysin eri juttu. Kun marraskuisena iltana kerääntyi saman töllön ääreen neljän ohjaimen kanssa, oli lopputulos arvattavissa: huutoa, syyttelyä ja sadattelua riitti iltamyöhään. Anteeksi naapurille näin jälkikäteen! Pelissä on luonnollisesti myös verkkopeli, mutta sitä ei päässyt testiversiolla kokeilemaan.

PSASBR toimii kaveriporukassa mainiona illanviettoviihteenä, joka ei paljon aivonystyröitä pakota. Siksi se onkin kokonaisuutena toimiva paketti. Super Smash Bros. Melee on kuitenkin yhä lajityypin kuningas meille vanhemmalle pelisukupolvelle. Mahdollisuudet nuorempien pelaajien suosikiksi on myös Sonyn mätkinnällä, etenkin kun graafinen ulkoasukin on parempi kuin GameCuben klassikossa.

7/10
JulkaisijaSony
PeligenretTappelu
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa