Call of Cthulhu: Wasted Land

H. P. Lovecraftin ystäville kaava on jo turhankin tuttu. Jälleen on tulossa yksi mestarin aivoitusten pohjalle rakennettu peli, joka nykäisee Cthulhua oikeasta lonkerosta ja nousee pelaamisen klassikoksi. Ja aina jää vajaaksi.

29.2.2012 22:45

Tekijä: Red Wasp Design
Julkaisija: Apple
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: iOS
Moninpeli: Ei

Paholaisnatsit aikaansa edellä

H. P. Lovecraftin ystäville kaava on jo turhankin tuttu. Jälleen on tulossa yksi mestarin aivoitusten pohjalle rakennettu peli, joka nykäisee Cthulhua oikeasta lonkerosta ja nousee pelaamisen klassikoksi. Ja aina jää vajaaksi.

Applen laitteille tehty Call of Cthulhu: Wasted Land vie esihistorian painajaisolennot vuoropohjaiseen taktiikkataistoon klassisen X-Comin hengessä. Saksalaiset kultistit manaavat maailmanloppua juoksuhautojen keskellä, mutta oikeita okkultistinatseja ne eivät ole, koska nyt rähistään ensimmäisen maailmansodan ajassa. Ilmeisesti saksalainen kansanluonne on vain ajattoman demoninen.

Aineksia olisi periaatteessa vaikka mihin. Piskuiselle iPhone-ruudulle on ahdettu hahmojen kasvavia taitoja ja muita roolipelielementtejä, pysyvästi kuolevia sotilaita sekä turkasen kovaa haastetta. Vihollisten ”tekoäly” ohjaa ne vain kävelemään kohti ja ampumaan lähintä sankaria, mutta pelintekijöiden mielestä reilua on heittää kuutta brittisolttua vastaan kerralla 30 zombia ja kultistia, vaikka sankareilla on alussa Aku Ankan maineikkaan jäätelöpyssyn tarkkuus. Saapahan väki työmatkajunassa miettiä, miksi iPhonea puristavan käden rystyset ovat raivosta valkoisena.

Iloa pelaamisesta vie enemmän käyttis, joka muuttui ensimmäisessä päivityksessä pelikelvottomasta vain kankeaksi. Ukkoihin ei tahdo iPhonen ruudulla osua, ja noin kolmasosa peliajasta menee turhaan säheltämiseen. Tekijöiden onneksi genressä ei ole juuri kilpailua iPhonella.

Lovecraft-fanille on kuitenkin tarjolla ehtaa pulp-Cthulhua, jossa apuna on ollut legendaarisen Cthulhu-pöytäroolipelin tuottaneen Chaosiumin väki. Ryhmässä on painajaisia näkevä viiksekäs brittiherrasmies, turbaanipäinen ja loitsuja viskova proffa Miskatonicin yliopistosta sekä ryhmän mielenterveydestä huolta pitävä Freudin oppilas. Jälkimmäiselle on tarvetta, sillä kauhuja kohti ammuskellessa solttuparkojen nupissa alkaa sirittää todella nopeasti.
Tällaisen menon faneiksi itsensä tunnistavat saavat alle neljällä eurolla nättiä ja haastavaa sotimista rakkaasta aiheesta pelikoneelle, jolla lajityyppi on harvinaisuus.

6/10
Lisää luettavaa