Brainsss

Omaperäisellä visuaalisella ilmeellä varustettu Brainsss tuo uudenlaisen näkökulman zombipeleihin. Tällä kertaa pelaaja ei ohjaa zombeilta karkuun juoksevia ihmisiä vaan itse zombeja.

31.5.2012 11:49

Tekijä: Lonely Few
Myynnissä: Nyt
Minimivaatimukset: iOS 3.1.3

Omaperäisellä visuaalisella ilmeellä varustettu Brainsss tuo uudenlaisen näkökulman zombipeleihin. Tällä kertaa pelaaja ei ohjaa zombeilta karkuun juoksevia ihmisiä vaan itse zombeja. Tarkoituksena on saada kaikki kentältä löytyvät ihmiset syödyksi. Kentät alkavat usein vain yhdellä zombilla, mutta pikku hiljaa pelaajan ohjattavissa on melkoinen määrä eläviä kuolleita.

Zombeja voi valita piirtämällä niiden ympäri sormella, ja massan liikuttaminen onnistuu näpäyttämällä haluttua paikkaa ruudulla. Kameraa liikutellaan hiukan epäintuitiivisesti kahden sormen eleellä, mikä vaatii jonkin verran totuttelua.

Peli on yllättävänkin haastava, sillä pian kuvioihin tulee mukaan aseistettuja poliiseja ja sotilaita, joiden syömiseksi zombimassan pitää olla melkoisen suuri ja hyökkäyksen täytyy tapahtua useasta suunnasta. Tämän helpottamiseksi ruudun reunassa on nappula, jolla zombimassan valinnan voi jakaa kahtia. Harmittavasti mukana ei kuitenkaan ole pikanäppäintä toisen puoliskon valitsemiseksi, joten kahden joukon liikuttelu ei onnistu kovinkaan kätevästi.

Pelattavaa riittää varsin runsaasti, ja kenttien välillä on mukavasti vaihtelua esimerkiksi haasteista, joissa täytyy yrittää estää pelastushelikopteriin pääsevien ihmisten määrä. Brainsss on suhteellisen hauska ja omaperäinen toimintaa ja pulmailua sekoittava peli, joka tosin kärsii hiukan kankeasta ohjauksestaan.

7/10
Lisää luettavaa