Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition

Kehnon lisenssipelin arkkityyppi, jolle uudistettu versio tekee vain vähän hyvää.

30.4.2014 10:06

DC Comicsin Batman on ollut vahvasti esillä viime vuosina. Christopher Nolanin elokuvatrilogia nautti valtaisaa suosiota, Arkham-pelitrilogia valoi uskottavuutta lisenssipeleihin ja huippulaatu leimaa uudestaan aloitettua sarjakuvapuolta.

Kauneusvirheitäkin tosin löytyy. Viime lokakuussa Nintendo 3DS:lle ja PS Vitalle julkaistu Batman: Arkham Origins Blackgate tuntui olevan hukassa arvokkaan lisenssin kanssa ja tarjosi vain vaatimattoman pelikokemuksen. Epäonnistunut peli olisi kannattanut jättää elettyyn elämään, mutta sen sijaan siitä tuodaan markkinoille teräväpiirtoon päivitetty versio.

Kyseessä on kaksiulotteinen toimintaseikkailupeli, jossa hypitään, kamppaillaan ja tutkitaan ympäristöä Batmanin roolissa. Tapahtumapaikka on Gotham Cityn Blackgate-vankila, jossa piipahdettiin mainiossa Batman: Arkham Origins -pelissä. Tarina sijoittuu sen jälkeiseen aikaan.

Peli siirtää Arkham-trilogian ansiokkaan pelimekaniikan suoraan 2D-maailmaan. Kolmiulotteisuuteen suunniteltu pelattavuus ei kuitenkaan tässä yhteydessä vakuuta, vaan kokemus tuntuu vesitetyltä ja kaipaisi omaperäisempää lähestymistapaa. Batmanin ohjaamisesta ei välity hahmoon liitettävää tyyliä ja uhkaa. Myös kenttäsuunnittelu on ankeaa ja eteneminen epäselvää.

Uusi Deluxe Edition ei ilahduta. Pelkkä resoluution nostaminen ei auta, jos yksityiskohdat jäävät käsikonsoleiden vaatimustasolle. Eivätkä uudet viholliskohtaamiset, vaikeustaso ja hahmokuosit aiheuta liiemmin positiivisia väristyksiä. Muutettu karttasysteemi tuo pienen parannuksen ja samalla alleviivaa epäuskoa alkuperäisen pelin sekavaan pelisuunnitteluun.

3/10
Johannes Valkola

3/10
KehittäjäArmature Studio
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa