Tiesitkö? Uusiksi mielletyt FFVII Remake -sivuhahmot eivät olekaan uusia

Tiesitkö, että osa Final Fantasy VII:n uusioversiossa tavatuista uusista hahmoista on nähty aikaisemmin sarjan spin offeissa? Lue sivuosista täältä!

17.5.2020 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Midgar-osuus Final Fantasy VII:n alussa kestää jokusen tunnin. Kun Remaken ensimmäinen osa sitten päätettiin rajata kattamaan pelkästään Midgarin tapahtumat, tarkoitti tämä kehitystiimin kannalta sitä, että sisältöä pitäisi säveltää aika paljon alkuperäistä vastinetta enemmän.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana Square Enix on hiljakseen rakennellut Final Fantasy VII:n ympärille suurempaa universumia. Sekä pelejä, elokuvia että novelleja sisällään pitävä The Compilation of Final Fantasy VII käsittelee sekä alkuperäistä peliä edeltäviä että sen jälkeisiä tapahtumia eri vinkkeleistä. Kompilaation myötä studiolle onkin kertynyt laaja kattaus hahmoja, paikkoja ja tapahtumia.

Remakessa esiteltiin kaartillinen sivuhahmoja, joita keskustelupalstoilla vaikutettiin pitkälti pitävän tyystin uusioversiota varten kehitettyinä. Näistä pari on kuitenkin tuttuja aikaisemmista kompilaatioon kuuluvista teoksista.

Pelissä törmätään pari kertaa teinityttö Kyrieen, joka jakaa kaupunkilaisille tietoa rahaa vastaan. Hänet tavataan muun muassa viidennen sektorin slummeissa pitämässä palopuhetta Avalanchista.

Toinen vanha tuttu on rikospomo Don Corneon portsarina toimiva Leslie Kyle. Leslie vahtii, että Corneon juttusille pääsee ainoastaan vaimoehdokkaita. Pelin edetessä hänestä tulee kuitenkin kohtalaisen keskeinen hahmo.

Sekä Kyrie että Leslie ovat tehneet ensiesiintymisensä vuonna 2011 Japanissa ja 2019 länsimaissa julkaistussa Final Fantasy VII The Kids Are Alright: A Turks Side Story -novellissa. Tarina seuraa Evan Townshend -nimistä yksityisetsivää, hänen kohtaamisiaan Shinra-yhtiön kanssa ja mysteerien vyyhteä, jota hän alkaa purkaa. Kyrie toimii Evanin tutkimusapurina, Leslie puolestaan avustaa näitä samalla, kun yrittää hyvittää Don Corneon palveluksessa toimimistaan. Tarinassa esitellään muun muassa Final Fantasy VII: Advent Children -elokuvassa paremmin tutuksi tuleva Kadaj.

The Kids Are Alright on yksi kolmesta Final Fantasy VII -kompilaatioon kuuluvasta kirjasta. Samalla se on niistä ainoa, joka käsittelee pääsääntöisesti jotakuta muuta kuin Final Fantasy VII:n päähenkilöiden kaartiin kuuluvaa hahmoa. Tarina sijoittuu aikaan alkuperäisen pelin ja Advent Childrenin välillä. Novellin on kirjoittanut Kazushige Nojima, yksi alkuperäisen pelin käsikirjoittajista, jonka kynästä on myös vuonna 2009 julkaistu novellikokoelma On a Way to Smile.

Lisää luettavaa