Tiesitkö? Tekkenissä on mätkitty myös jouluisessa Suomessa

Tiesitkö, että Tekkenissä on päästy moukaroimaan vihollisia myös eksoottiseen Suomeen? Lue kentästä täältä!

23.12.2018 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kansainvälisistä peleistä ja populaarikulttuurista puhuttaessa on harvinaista herkkua, että Suomi nousee jotenkin esille. Paikoin on kuitenkin aihetta kokoontua torille, kuten kun Star Warsissa esiteltiin teräs käsi -kamppailulaji tai kun Assassin’s Creed toi mukaan suomalaisen pahiksen. Kolmannen syyn ylpeyteen antaa Tekken-pelisarjaan vuonna 2011 ilmestynyt Tekken Tag Tournament 2.

Yksi pelin paristakymmenestä taisteluareenasta on Arctic Dream -niminen kenttä. Tämä talven ihmemaa sijoittuu Suomeen, ja nimensä mukaisesti napapiirille. Näöstä päätellen taistelutantereeksi näyttäisi valikoituneen Korvatunturi. Areenan laitamilla seisoo väkeä kannustamassa niin joulupukin vetimiin kuin saamenpukuihinkin sonnustautuneena. Lisäksi kentästä voi bongata poroja, kelkkailijoita ja laskettelijoita, sekä revontulien värittämällä taivaalla lentävän reen.

Joulumaahan matka kävi myös vuonna 2013 Tekken Revolutionissa, jossa paluun tekivät myös muut Tag Tournamentissa nähdyt kentät. Arctic Dreamin lisäksi juhlapyhien ympärille rakennettuja kenttiä on ainakin yksi, halloween-teemainen All Hallow’s Eve PSP-peli Tekken 5: Dark Resurrectionissa.

Lisää luettavaa