Tiesitkö? Tämä Metal Gear -pomo on helppo voittaa yllättävällä työkalulla

Tiesitkö, että kolmannessa Metal Gear Solidissa on päävastus, jonka voi päihittää helposti liekittämällä? Lue niksistä täältä!

15.7.2018 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Metal Gear Solid -sarja on pomotappelukikkailun isoisä. Yksi tunnetuimmista pomokikoista on Metal Gear Solid 3: Snake Eaterissä, jossa The End -tarkka-ampujan voi tappaa vanhuuteen säätämällä konsolin kelloa eteenpäin. Pelissä on kuitenkin myös muita luovaan kokeiluun kannustavia vastuksia.

The Fear on  pomo, joka kiipeilee puissa, muuttuu näkymättömäksi ja ampuu myrkkynuolia. Yksi tapa hankkiutua Fearista eroon on jättää tälle myrkytettyä tai pilaantunutta ruokaa. Toinen tapa on hyödyntää Snaken saamaa elonmerkit häivyttävää pilleriä. Pilleri saa Fearin uskomaan, että Snake on potkaissut tyhjää vaikka taistelu ei olisi vielä kunnolla alkanutkaan. Pomo pudottautuu Snaken viereen, ihmettelee asiaa ja kääntyy sitten selin. Yksi vaihtoehto on nousta, heittää Fearia tyrmäyskranaatilla ja tyhjentää tähän sitten aseen lipas. Toinen vaihtoehto on soihtu.

Soihdun saa pelissä hiukan aikaisemmin ja sitä voi käyttää sekä lyömäaseena että valonlähteenä. Kun Snaken herättää feikkikuolemastaan Fearin käännettyä selkänsä, voi soihdun ottaa esille ilman huolta huomatuksi tulemisesta. Pomo pitää katseensa maisemassa tulen loimotuksesta piittaamatta. Jos soihdun asemoi oikein, se sytyttää Fearin tuleen, mikä ei häntä myöskään liiemmin vaivaa. Roihu kuluttaa Fearin elinvoiman verkkaan lähestulkoon loppuun – kokonaan kuolemaan ei häntä tulella saa. Sen sijaan työn voi näppärästi viimeistellä ottamalla soihdun lyömäaseeksi.

Lue lisää:

Lisää luettavaa