Tiesitkö? Skyrimissä on toisinto Morrowindin tunnetuimmasta pääsiäismunasta

Tiesitkö, että yksi Morrowindin tunnetuimmista pääsiäismunista teki paluun Skyrimissä? Lue viittauksesta täältä!

21.7.2019 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Monella lienee muistoja Morrowindissa olleesta pääsiäismunasta, jonka kohtaa Vvardenfellin saarella, lähellä aloituskaupunkia. Vaeltaessaan tietylle alueelle pelaaja alkaa kuulla huutoa, ja äkkiä taivaalta iskeytyy tantereeseen haltia suippohatussa ja velhonkaavussa. Kuolleen npc:n nimi on Tarhiel, ja hänen taskunsa penkoessaan löytää kolme ikariaanisen lennon loitsukääröä sekä päiväkirjan. Päiväkirjassa Tarhiel ilakoi, kuinka on onnistunut kehittämään loitsun, joka mahdollistaa nopean ja helpon matkanteon ilman lentämisen aiheuttamaa huimausta. Jos pelaaja päättää kokeilla loitsukääröä, käy nopeasti ilmi että loitsu kelpaa hyvin maasta lähtemiseen – pehmeää laskua ei ole huomioitu.

Skyrimissä on mahdollista törmätä hyvin samankaltaiseen hahmoon. Pelin Dragonborn-lisäosassa tulevalla Solstheimin saarella on kourallinen paikkoja, joissa vaellellessaan voi eteen sattua satunnaiskohtaaminen. Tässäkin tapauksessa kyseessä on haltiavelho. Pelaajahahmon tullessa paikalle, maagi tekee parhaillaan loitsua, joka linkoaa hänet vauhdilla taivaalle. Kuten Tarhielinkin tapauksessa, loitsu hoitaa kunnialla ainoastaan matkan alkuosan. Mikäli velhon tavarat käy läpi tämän mätkähdettyä kuolettavasti takaisin tantereeseen, löytää mielipuolen päiväkirjan. Päiväkirjassa velho avautuu houreisesti siitä, kuinka on löytänyt kirjan, joka pitää sisällään lentämisen salaisuuden. Kohtaamisessa on riittävästi samankaltaisuutta melkein vuosikymmentä aikaisemmin ilmestyneen pelin vastaavaan, jotta lienee turvallista olettaa, että se on viittaus Tarhieliin.

Hauskana kuriositeettina: Tarhiel on mahdollista pelastaa heittämällä tätä nimensä mukaisesti putoamista hidastavalla slowfall-loitsulla. Jos hänen kanssaan yrittää keskustella tämän jälkeen, hän vain kommentoi jurosti ”en halua puhua siitä.”

Lisää luettavaa