Tiesitkö? Sisäpiirin vitsistä tuli vakiintunut osa Silent Hill -sarjaa

Tiesitkö, että tietyt Silent Hill -pelien loppuratkaisuista tehtiin kehittäjän toimistolla laatikkoäänestyksenä? Lue perinteeksi muodostuneesta sisäpiirin vitsistä täältä!

31.5.2020 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kultakaudellaan Silent Hill -sarja tunnettiin laadukkaasta, selkäpiitä karmivasta kauhustaan, joka pakotti pelaajahahmon kohtaamaan ulkoisten uhkien ohella myös omat sisäiset demoninsa. Toisaalta tekijätiimissä on ymmärretty myös se, että itseään ei ole hyvä ottaa liian vakavasti. Ufoloput, joita lähes jokaisessa sarjan osassa esiintyy, lähtivät toimiston keskinäisestä vitsistä.

– Ajattelimme, että tämä on traditio, joka meidän täytyy pitää: vakavan tunnelman murtaminen lopussa. Se olisi bonus niille, jotka pelaavat pelin läpi useita kertoja, samaan tapaan kuin vaikka uuden asun saaminen seuraavaa pelikertaa varten, sarjan parissa työskennellyt taiteilija Takayoshi Sato on selittänyt.

Ensimmäistä Silent Hilliä kehittänyt tiimi pystytti toimistotiloihinsa laatikon, jonne jokainen halukas sai käydä laittamassa – usein humoristisen – mielipiteensä siitä, kuinka asiat Silent Hillin kaupungissa ovat menneet niin pahasti päin honkia. Hauskin vastaus valittiin ja sen ympärille luotiin yksi ylimääräinen loppu pelin neljän vakavahenkisemmän päätöksen rinnalle. Sato mainitsee äänestyksessä ehdotetuiksi syiksi esimerkiksi avaruusolentojen salaliiton, erään koiran, sekä sen, että aurinko on liian kirkas.

Lopputuloksena on perinne, joka on jatkunut halki sarjan Silent Hill 4:ää ja Downpouria lukuun ottamatta: kun on tahkonnut pelin läpi vähintään kerran, avautuu mahdollisuus yrittää saada läppäloppu. Tavallisesti lopun saaminen vaatii esimerkiksi tietyn esineen löytämistä ja käyttämistä tietyssä paikassa tai tiettyjen asioiden tekemistä oikeassa järjestyksessä. Loput pitävät tyypillisesti sisällään avaruusolentoja, mutta esimerkiksi Silent Hill 2:ssa on perinteisen alienlopun ohella myös loppu, jossa paljastuu, että kaiken takana olikin koira.

Lue lisää:

Lisää luettavaa