Tiesitkö? Pelaajat näkivät Falloutin musteläiskätestissä jotain odottamatonta

Tiesitkö, että Fallout: New Vegasin musteläiskätesti närkästytti pelaajia niin paljon, että sitä puitiin vielä pelin lisäosissakin? Lue kehityskulusta täältä!

10.6.2018 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Fallout: New Vegas alkaa, kun pelaajahahmo saa kuulan kalloonsa. Hän herää Goodspringsin kylätohtorin vastaanotolta, missä lekuri tekee sarjan psykologisia testejä selvittääkseen vahingon laajuuden. Testaus toimii samalla hahmonluontina. Yksi kokeista on musteläiskätesti, jossa pelaajalle näytetään vuorotellen kolmea eri tuhrua. Peli antaa kutakin kuvaa kohti neljästä viiteen vaihtoehtoa siitä, mitä pelaajahahmo voi kuvissa nähdä. Kuvista viimeisessä on mahdollista nähdä valo pimeydessä, parrakas mies, sienipilvi tai pää tyynyllä.

Pelaajat eivät olleet New Vegasin kehittäneen Obsidian Entertainmentin kanssa yksimielisiä siitä, mitä viimeinen musteläiskä esitti. Erimielisyyttä oli siinä määrin, että asiaa käytiin nopeasti oikomaan modein.
”Tehdessäni musteläiskätestiä, viimeinen kuva ärsytti minua aina. Se näytti kahdelta karhulta heittämässä ylävitosia eikä päältä tyynyllä tai sienipilveltä”, Nexus Mods -käyttäjä Ted Turner avautui tekemänsä modin oheistekstissä.
Modi lisäsi yläfemmakarhut testin tarjoamiin vaihtoehtoihin. Sitä on ladattu kutakuinkin 17 tuhatta kertaa.

Turner julkaisi modin 8. marraskuuta 2010, vajaa kuukausi New Vegasin ilmestymisen jälkeen. Modi sai siinä määrin huomiota, että Obsidian livautti siihen liittyvän viittauksen kesällä 2011 ilmestyneeseen Honest Hearts -lisäosaan. Yksi pelaajan kohtaamista hahmoista on Two-Bears-High-Fiving, jonka New Vegasin pääsuunnittelija Josh Sawyer on vahvistanut olevan nyökkäys Turnerin tekemälle modille.

Lue lisää:

Lisää luettavaa