Tiesitkö? NPC:t Morrowindissa spoilasivat Oblivionin juonen

Tiesitkö, että Morrowindissa on useampia hahmoja, jotka vaikuttavat olevan erityisen hyvin perillä pelisarjan tulevaisuuden tapahtumista? Lue viittauksesta täältä!

18.3.2018 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

The Elder Scrolls -pelisarjan Tamrielin maailmalla on pitkä ja polveileva historia, joka käy monimutkaisemmaksi peli toisensa jälkeen. Mitä mutkikkaampaa historia on, sitä helpompi on tiputella vaivihkaisia viittauksia tuleviin osiin. Näin tehtiin esimerkiksi sarjan kolmannessa osassa, Morrowindissa.

Morrowindin ensimmäinen lisäsisältöpaketti Tribunal toi mukanaan pääkaupunki Mournholdin, jossa pelaaja päätyy tutkimaan jumaltenvälisiä salajuonia. Erään pelin loppupuolen tehtävän aikana kaupungin länsilaidalla voi törmätä ennustaja Eno Romariin, jolla on paljon jännittäviä näkemyksiä sekä Morrowindin että maailman tulevaisuudesta. Ensin hän puhuu Morrowindin jumalten kaatumisesta, mitä lisäsisältö itsessään käsittelee. Sen jälkeen pöytään isketään villi teoria: Oblivionin portit tulevat aukeamaan ja niistä ryöppyää sankoin joukoin hirviöitä maailmaa terrorisoimaan. Eivätkä ennustukset jää yhteen hahmoon. Tribunalia seuranneessa Bloodmoon-lisärissä on Geilir-niminen ennustaja, joka tietää kertoa, että lohikäärmeen kuollessa myös imperiumi kuolee.

Nämä tietenkin viittaavat sarjan neljänteen osaan, Oblivioniin, joka ilmestyi 2006, nelisen vuotta Morrowindin jälkeen. Peli käytännössä katsoen alkaa sillä, että imperiumin keisari, jonka suonissa sanotaan virtaavan lohikäärmeiden verta, kuolee, ja infernaalisen Oblivion-ulottuvuuden portit tempaistaan auki.

Oblivionissa paluun teki myös Morrowindissa esiintynyt npc, hämäriä jutteleva M’aiq Valehtelija. Siinä missä Morrowindissa M’aiq puheli lähinnä merkityksettömiä, Oblivionissa kiertelevä kissamies on ottanut neljättä seinää koettelevan kannan. M’aiqilla on mielipiteitä monesta Morrowindista Oblivioniin siirryttäessä pois jääneestä ominaisuudesta, esimerkiksi heittoaseista ja levitaatioloitsuista. Yhdessä toteamuksistaan hän kuitenkin paljastaa nähneensä lohikäärmeen. Sitä, missä tämä tapahtui, hän ei suostu kertomaan. Skyrimin julkistuksen jälkeen ihmiset ovat arvelleet, että toteamus olisi ollut viittaus seuraavaan osaan. Teoriaa arvioitaessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että lohikäärmesymboliikalla on vahva rooli Oblivionin tapahtumissa. On todennäköistä, että M’aiqin kommentti viittaa siihen, varsinkin kun Skyrimiin on Oblivionin aikana vielä parisataa vuotta.

Lue lisää:

Lisää luettavaa