Tiesitkö? Marion on mahdollista loikata lipputangon yli

Tiesitkö, että väittämä Marion kyvystä ohittaa kentän päätöspiste ensimmäisessä pelissään on totta? Lue myytistä täältä!

24.6.2018 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Ensimmäisen, vuonna 1985 ilmestyneen Super Mario Brosin ympärillä on pyörinyt pienen ikuisuuden myytti, jonka mukaan Mario pystyy hyppäämään kentän päätepisteenä olevien lipputankojen yli. Tarina on sen jälkeen osoitettu todeksi useampaan otteeseen vuosien varrella. Aluksi myytin todenperäisyys todettiin kentässä 3-3, jossa aivan kentän lopussa olevat vaakamaiset hyppyalustat pystyy tasapainottamaan niin, että tangon yli ponnahtaminen on mahdollista. Myöhemmin todistettiin, että hyppäämällä koopa troopan päälle juuri oikeaan aikaan, on vihollisen avulla mahdollista ylittää lipputanko myös kentässä 1-1.

Mitään tajunnanräjäyttävää pylvään tuolla puolen ei ole. Kentässä 3-3 päätepisteenä olevan rakennuksen seinä jatkuu ikuisuuksiin, kentässä 1-1 pylvästä puolestaan seuraa päättymätön tasanko. Koska kenttiä ei ole tarkoitettu tutkittavaksi lipputankoja pidemmälle, eivät maaston muodot sillä suunnalla ole erityisen jännittäviä. Portaita, kuiluja saatika vihollisia ei ole missään. Ja koska peli ei kirjaa yli hyppäämistä kentän läpäisyksi, jatkaa pelaajan jäljellä olevaa aikaa mittaava laskuri raksutustaan. Kun mittari ennättää nollaan, Mario kuolee ja kenttä on aloitettava alusta.

Lue lisää:

Lisää luettavaa