Tiesitkö? Legendaarinen glamrokkari innoitti Keanu Reevesin esittämän Cyberpunk-hahmon

Tiesitkö, että Johnny Silverhandin hahmo sai alkuperäisessä Cyberpunk-pöytäroolipelissä innoituksensa legendaariselta muusikolta? Lue inspiraatiosta täältä!

31.1.2021 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Vaikka Cyberpunk 2077 ei kiinnostaisikaan, on ollut vaikea välttyä pelin markkinointistrategian ykköskikalta, Keanu Reevesin naamalta. Reeves esittää pelin toisen keskushenkilöä, edesmennyttä muusikko Johnny Silverhandia, joka on pesiytynyt päähenkilö V:n aivoihin.

Silverhand on ollut mukana kuvioissa jo 80-luvulla, kun alkuperäinen Cyberpunk 2020 -roolipeli julkaistiin. Pelin suunnittelija Mike Pondsmith on kertonut, että vaikka Reeves toki loistaakin roolissa, on hahmo kirjoitettu aivan eri julkimo mielessä.

– Ajattelin David Bowieta kirjoittaessani hahmoa ensimmäistä kertaa. Hänessä oli tietynlainen etäisyyden tuntu – sellainen ”en ole täällä sinua varten, mutta olen täällä kuitenkin”, Pondsmith on kuvaillut.

Reevesin hän kuvaa olevan saman kolikon kääntöpuoli.

– Hänessä on sellaista sisäänpäin kääntyneisyyttä, joka tekee hänen lukemisensa vaikeaksi. Hänessä ja Bowiessa on sillä tavalla tiettyä samankaltaisuutta.

Heissä on ilmeisesti riittävästi samaa, jotta Cyberpunkin oikeuksia hallinnoivan ropejulkaisija R.Talsorian Gamesin liiketoimintajohtaja Lisa Pondsmith arvasi etukäteen, kenet CD Projekt Red oli saanut Silverhandiksi.

– Kun kävimme Varsovassa seuraamassa projektin etenemistä, kehittäjät kysyivät meiltä, haluaisimmeko esittää arvauksia roolituksesta. Kun vaimoni veikkasi, että roolissa on Keanu Reeves, he näyttivät todella yllättyneiltä, Pondsmith on kertonut.

Lue lisää:

Lisää luettavaa