Tiesitkö? Kannibaalikauhu The Forest ammensi innoituksensa Disneyn piirrosklassikoista

Tiesitkö, että The Forestissa on osasia, jotka ammentavat innoitusta Disneyn elokuvista perhosineen ja sievine maisemineen? Lue inspiraation lähteistä täältä!

12.3.2023 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Selviytymiskauhu The Forestin jatko-osa Sons of the Forest tuli saataville viime kuun lopussa ja räjäytti välittömästi pankin – vuorokauden sisällä julkaisustaan se myi kaksi miljoonaa kappaletta. Myös ensimmäinen osa sai suosiota ja suitsutusta osakseen sekä tullessaan early accessiin vuonna 2013 että ilmestyessään vuonna 2018.

Yhtäältä The Forestin juuret ovat juuri siellä, missä niiden voi odottaa olevankin: peliä ovat innoittaneet The Descentin ja Cannibal Holocaustin kaltaiset elokuvat. Toisaalta inspiraatiota on haettu myös hieman odottamattomista lähteistä: Disneyn piirrosklassikoista.

– Haimme päiväsajan metsään innoitusta Disneyltä. Kaikkialla on lehvästön läpi siivilöityviä valonsäteitä, perhosia ja ihan ylipäätään söpöltä näyttäviä alueita. Yksi asia, josta en kauhupeleissä pidä, on se kun ne ovat aina tasan yhtä sävyä, eli pimeää ja masentavaa, luova johtaja ja Endnight Games -studion toinen perustaja Ben Falcone kertoo.

Hänen mukaansa tiimin tavoite oli luoda päiväsajan metsästä mahdollisimman kutsuvan näköinen, jotta kontrasti pimeään ja pelottavaan yöhön olisi vielä suurempi.

Innoituksen hakeminen elokuvista ei ole pelien kohdalla mitenkään harvinaista, mutta The Forestin kohdalla se ei yllätä. Studion perustajilla, Ben Falconella ja Anna Terekhovalla on molemmilla nimittäin taustaa myös elokuvien parissa. Falcone on tehnyt erikoistehosteita ja digitaalista taidetta esimerkiksi elokuviin Tron: Perintö sekä spartalaisräime 300. Terenkhova puolestaan on tehnyt erikoistehosteita muun muassa Percy Jackson: Hirviöidenmereen.

Lue lisää:

Lisää luettavaa