Tiesitkö? Hideo Kojima ja Death Stranding pelastivat islantilaisbändin

Tiesitkö, että Death Strandingin trailerissa ja tarinatehtävien taustalla soinut Low Roar pelastui perikadolta Hideo Kojiman musiikkimaun ansiosta? Lue Kojiman valinnoista täältä!

28.3.2021 20:51

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kun islantilaisen Low Roar -bändin solisti Ryan Karazija sai yhteydenoton Sonylta, Karazijan ei tarvinnut miettiä pitkään. Sony halusi oikeudet käyttää bändin kappaletta I’ll Keep Coming, mutta kieltäytyi kertomasta, mihin kappale tulisi. Yhtye oli taloudellisessa ahdingossa, joten Sonyn rahat kelpasivat yhteydenoton epämääräisyydestä huolimatta. Ahdinko oli siinä pisteessä niin syvä, että bändi nauhoitti kappaleensa Karazijan läppärillä tämän keittiössä.

– Paljastui, että biisi oli tulossa Death Strandingiin, Karazija on muistellut.

Kappale säesti Death Strandingin E3-traileria, mikä antoi yhtiön suosiolle nostetta. Tarkkoja lukuja muutoksesta ei ole. Viime vuoden alussa antamassaan haastattelussa Karazija kuitenkin paljasti, ettei ollut ennättänyt uppoutua vielä pelin maailmaan, sillä bändi oli ollut kiireinen keikkojen kanssa, mikä kertonee tilanteesta jotain.

Ennen pelin julkaisua Karazija kertoi nauttineensa siitä, kuinka peliä odottavat yrittivät löytää yhteyksiä kappaleen ja Death Strandingin maailman väliltä.

– Se on hauskaa, ihmiset kehittivät erilaisia teorioita joistakin meidän biiseistämme ja siitä, kuinka ne istuvat peliin. Jotkut esimerkiksi soittivat kappaleita takaperin, tai useampaa kappaletta kerrallaan. Joku taas löysi kakkoslevymme kannen hahmosta samaa näköä Norman Reedusin kanssa. Ihmiset etsivät tuotannostamme merkkejä, pieniä symboleita, joista saisi viitettä siihen, mitä peliltä olisi odotettavissa.

Low Roarin kappaleita kuullaan myös varsinaisen pelin aikana. Death Strandingin ohjannut Hideo Kojima kuuli bändin musiikkia radiosta ollessaan ostoksilla Reykjavikissa. Kojiman mukaan musiikissa oli samanlainen tunnelma kuin hänen pelinsä apokalyptisessä ympäristössä. Hän osti yhtyeen levyn ja kuunteli sen läpi matkallaan takaisin Japaniin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Kojima on tehnyt musiikkivalintoja peliinsä sen perusteella, mitä sattuu kehityksen aikana kuuntelemaan. Esimerkiksi ensimmäisen Metal Gear Solidin kehityksen aikoihin hän oli hurahtanut kelttiläiseen musiikkiin, mikä kuuluu erityisesti pelin lopussa soivasta The Best is Yet to Come -kappaleesta.

Raskaamman musiikin ystävät puolestaan saattoivat bongailla tuttuja säveliä trailerilta, jolla julkistettiin Death Strandingin julkaisupäivä. Melkein yhdeksänminuuttisen katsauksen taustalla soi nimittäin suomalaisen Apocalyptican kappale Path. Trailerin ilmestymispäivänä Kojima twiittasikin, että on ollut bändin fani jo rapiat kaksikymmentä vuotta.

Lue lisää:

Lisää luettavaa