Tiesitkö? God of Warin poikameemille on pätevä syy – perustuu mielenkiintoiseen ongelmaan

Tiesitkö, että netin vallanneen meemin taustalla oli pelin ohjaaja Cory Barlogia piinannut hankaluus? Lue kehityksestä täältä!

6.11.2022 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Jos edes vilkaisi internetin suuntaan vuoden 2018 tienoilla, kun uusi ja sata prosenttia parrakkaampi God of War ilmestyi, ei voinut välttyä poikameemeiltä. Santa Monica Studion kehittämän Dad of Boyn toinen päähenkilö, Atreus, kulkee pelissä pitkälti sillä nimellä. Ensi viikolla ilmestyvässä God of War Ragnarökissä Kratos tiettävästi puhuu klopista pojan sijaan Atreuksena, joten poikameemien aika vaikuttaisi todella päättyneen.

Sille, miksi Kratos kutsuu Atreusta vaan pojaksi, on pari syytä. Ensimmäinen on narratiivinen – se sopii hahmolle. Toinen syy liittyy pelin kehitykseen. Pelin ohjaaja Cory Barlog kertoo, että hänellä oli sen suhteen vaikeuksia:

– En vain meinannut keksiä hyvää nimeä, Barlog on maininnut.

Pelimedia HappyGamer huomauttaa omassa artikkelissaan, että Barlogin toteamus kuulostaa uskottavalta. Sony julkaisi toukokuussa 2019 parituntisen dokumentin God of War – Raising Kratos, joka käsittelee uuden God of Warin kehittämistä sen pitchaamisesta aina sen saamaan vastaanottoon saakka. Siinä tekijätiimi viittaa Atreukseen poikana – tosin ei Kratosin käyttämällä boy-sanalla, vaan sukulaisuutta painottavalla son-termillä.

Siitä, keksikö Barlog nimen vasta kun dialogin äänitys oli jo aloitettu, vai onko pojaksi kutsuminen pikemminkin silmänisku ideapulaan liittyen, ei ole tietoa. Barlog on kuitenkin kertonut, että poika juontaa juurensa nimenomaan Atreuksen nimen keksimisen hankaluudesta.

Lue lisää:

Lisää luettavaa