Tiesitkö? Ezion kuolema nähtiin pelin sijaan animaatiossa

Tiesitkö, että yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista Assassin's Creed -hahmoista heitti lusikan nurkkaan lyhytelokuvassa sen sijaan, että olisi saanut näyttävän lopun pelissä? Lue tarinan päätöksestä täältä!

28.10.2018 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Ezio Auditore da Firenze on kiistatta yksi Assassin’s Creed -pelisarjan pidetyimmistä päähenkilöistä. Charmantti italiaanoassassiini on päässyt patsastelemaan neljän pelin — kolmen pääpelin ja yhden mobiilipelin — johtotähtenä ja vakiinnuttanut paikkansa myös sarjan ympärille rakentuneessa oheistuoteimperiumissa.

Ezion kolmas peli, Assassin’s Creed: Revelations, kietaisi rakastetun hahmon tarinan päätökseen. Siinä ikääntynyt Ezio matkaa Istanbulin kautta sarjan ensimmäisen pelin tapahtumapaikalle Masyafiin toiveenaan löytää sinne kätketty salaisuus. Ezion osuus pelissä päättyy Masyafin kirjastoon, minkä jälkeen Revelations kietaisee tarinan loppuun nykypäivässä.

Lopullinen päätös Ezion tarinalle tuli kuitenkin hahmon suosion huomioon ottaen hiukan odottamattomasti pelien ulkopuolella. Revelationsin kyljessä loppuvuonna 2011 ilmestyi parinkymmenen minuutin animaatioelokuva Assassin’s Creed: Embers, jossa Ezio viettää ansaittuja eläkepäiviään Italian Toscanassa vaimonsa ja lastensa kanssa. Animaation lopussa vanha salamurhaaja vetää viimeiset hengenvetonsa perheensä ympäröimänä. Vaikka kohtausta ei peliin asti otettukaan, on animaation tapahtumat on otettu huomioon Revelationsin romaanisovituksessa, joka julkaistiin pari viikkoa pelin ja animaation jälkeen.

Rakastetun hahmon kuoleman näyttäminen on erikoinen siirto. Vielä erikoisempaa on, että se suljettiin sarjan pääasiallisen tontin ulkopuolelle oheistuotteeseen, jolla on iso riski jäädä pelaajilta vähemmälle huomiolle.

Lisää luettavaa