Tiesitkö? Death Stranding -parodiassa seikkaillaan koronan tuhoamassa maailmassa

Tiesitkö, että aivan koronan alkuaikoina ilmestyi indiepeli, jossa jaetaan postia maailmansodan ja viruksen autioittamassa maailmassa? Lue parodiasta täältä!

8.1.2023 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Maaliskuussa 2020 maailma oli erilainen. Ensimmäiset koronavirustapaukset oli raportoitu joulukuussa 2019, ja maaliskuuhun mennessä moni maa kohtasi viruksen ensimmäistä kertaa. Indiepelinkehittäjä Pugscape toimi kuitenkin nopeasti. Maaliskuun 5. päivä Steamiin ilmestyi Walking Simulator 2020, jossa pelaaja, silloisen Steam-kuvauksen mukaan, kiertää jakamassa paketteja kolmannen maailmansodan ja koronan tuhoamassa maailmassa. Maininta taudista on sittemmin poistettu kuvauksesta.

Kolmenäytöksinen peli tipauttaa pelaajan Etelämantereelle, missä ensimmäinen tehtävä on lähteä kiikuttamaan polttoainetta tutkimusasemalle. Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata erikoista yhteneväisyyttä marraskuussa 2019 ilmestyneeseen, muun muassa kävelysimulaattoriksi ja pelin muotoiseksi noutotehtäväsarjaksi luonnehdittuun Death Strandingiin. Peleissä on kuitenkin hienoinen sävyero, joka lienee selkeimmin esillä Walking Simulator 2020:n trailerissa.

Walking Simulatorissa on muun muassa energiajuoma, joka nostaa pelaajahahmon nopeutta muutamalla sadalla prosentilla joiksikin sekunneiksi ja tekee pelistä hetkellisesti Sonic-simulaattorin. Samaan syssyyn lienee mainittava, ettei sitä ole vakaudella pilattu. Peli on tiettävästi täynnä erityisesti fysiikkapohjaisia bugeja, jotka heittelevät pelaajaa kuin räsynukkea. Rock Paper Shotgunin toimittaja muotoili asian kuvaamalla, kuinka ”pelaamisen jälkeenkään en ole varma, mikä on vitsiä ja mikä on vain rikkinäistä.”

Kävelyn- ja buginjanoiset voivat napata Walking Simulator 2020:n ilmaiseksi Steamista.

Lue lisää:

Lisää luettavaa