Etkö muista, mitä Horizon Zero Dawnissa tapahtui? Kertaa juonenkäänteet ennen Forbidden Westiä

Jos Zero Dawnin juonenkäänteet ovat päässeet karkaamaan mielestä, juonitiivistelmämme auttaa palauttelemaan muistia.

10.2.2022 10:15

Artikkeli on julkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa Playstationin kanssa.

Horizon Forbidden West

Alusta: PS4, PS5 | Kehittäjä: Guerrilla Games
Julkaisija: Sony | Julkaisupäivä: 18. helmikuuta 2022

PlayStationin odotetun Horizon Forbidden Westin julkaisu lähestyy vauhdilla, ja siksi onkin korkea aika kerrata, mitä kaikkea tapahtui sarjan viisi vuotta sitten aloittaneessa Zero Dawnissa. Osana PlayStationin kanssa yhteistyössä toteutettua näkyvyyskampanjaa olemme koonneet tiivistelmän, joka käy läpi kaikki jatko-osan kannalta tärkeät juonenkäänteet ja taustatarinan esittelemät käsitteet suurin piirtein samassa järjestyksessä kuin itse peli. Tavoitteenamme on varmistaa, että Forbidden Westiin kyytiin pääsevät halutessaan hyppäämään nekin pelaajat, joiden muistikuvat Zero Dawnista ovat hataria, tai jotka ohittivat sarjan ensiosan aikanaan syystä tai toisesta.

Etkö muista, mitä Horizon Zero Dawnissa tapahtui? Kertaa juonenkäänteet ennen Forbidden Westiä

Äiditön lapsi

Kaukaisessa tulevaisuudessa 3000-luvulla ihmiskunta on taantunut primitiivisiksi heimoiksi, jotka jakavat maailman monimutkaisten koneiden kanssa. Eläimiltä näyttävät ja niiden tavoin käyttäytyvät robotit ovat eläneet pitkään sopusoinnussa ihmisten kanssa, mutta niiden käytöksessä on hiljattain tapahtunut äkkinäinen muutos. Rauhallisten koneiden sijaan luonnossa vaeltaa nyt saalistajia ja taistelurobotteja. Ihmisheimot metsästävät koneita robottien raadoista irrotetun teknologian avulla.

Kaukaisimmassa idässä, nykyisen Coloradon alueella, elää barbaareina pidetty Nora-heimo. Norat elävät pyhän vuoren varjossa palvoen sen henkeä, All-Motheria. Samalla he pelkäävät vuorta varjostavaa Metal Deviliä, valtavan robotin raatoa, joka edustaa menneiden aikojen kielletyn teknologian uhkaa.

Norat löytävät eräänä päivänä luolasta vuorenrinteeltä vauvan, jonka taikauskoiset matriarkat antavat heimosta ajetun hylkiö Rostin huomaan. Rost kasvattaa Aloyksi nimetystä tytöstä taitavan koneenmetsästäjän. Aloy on myös äärimmäisen älykäs ja itsepäisyyteen asti määrätietoinen lapsi, joka on kiinnostunut muinaisten ihmisten kielletystä teknologiasta. Jo lapsena hän oppii hallitsemaan sitä raunioistaan löytämällä Focus-laitteella, joka paljastaa koneiden toimintaperiaatteet. Aloyn ja Rostin elämä yksinäisinä hylkiöinä heimon ulkopuolella saa Aloyn tarkastelemaan heimon taikauskoa ja tapoja muutenkin äärimmäisen kriittisesti, ja hänelle kasvaa myös vahva oikeuden ja reiluuden tunto.

Aloy ottaa osaa Proving-seremoniaan päästäkseen heimonsa täysvaltaiseksi jäseneksi, mutta tapahtuma keskeytyy, kun lännestä tulleet Eclipse-kultistit ja heidän johtajansa Helis murhaavat sekä Rostin että ison osan heimosta robottien avustuksella. Heidän pääasiallisena kohteenaan on kuitenkin Aloy, josta kultin taustapiru on antanut tappomääräyksen, mutta tämä onnistuu pakenemaan.

Lisäksi paljastuu, että Nora-heimon pyhän vuoren eli Mother’s Heartin salaperäinen ääni, joka myös All-Motherina tunnetaan, tunnistaa Aloyn jollain tavoin tärkeäksi henkilöksi. Tähän asti erakkona elänyt Aloy alkaa saada myös ystäviä, joihin lukeutuu muun muassa heimon sotapäällikön poika Varl ja asesepistään tunnetun Oseram-heimon sotakapteeni Erend.

Muinainen varjo

Ottoisänsä menettänyt Aloy läksii vastauksien perässä länteen Carja-heimon maille nora-matriarkkojen erikoisluvalla. Carjat ja norat vihaavat toisiaan, sillä sundomissa eli auringon valtakunnassa aurinkoa palvovat carjat ovat ryöstäneet muiden heimojen jäseniä orjiksi ja veriuhreiksi. Uhrausten katsottiin ennen lepyttävän verenhimoiseksi muuttuneita koneita, mutta heimo on nyt poliittisten muutosten kourissa, sillä uusi aurinkokuningas Avad on kieltänyt uhraukset ja ajaa liberaaleja poliittisia muutoksia. Vanhoja tapoja noudattavat konservatiivit, Shadow Carjat, on ajettu läntisiin linnoituksiin Eclipse-kultin helmoihin.

Carjojen mailla Aloy saa selville, että kultistit kaivavat maasta muinaisia corruptor-robotteja, jotka voivat ottaa muita koneita haltuunsa. Lisäksi selviää, että kulttia johtaa sen julkisen keulahahmo Helisin sijasta todellisuudessa Buried Shadow’ksi kutsuttu mystinen olento.

Missään ei tunnu olevan järkeä, kunnes Aloyhin ottaa tämän Focus-laitteen kautta yhteyttä salaperäinen Sylens, joka neuvoo Aloyta matkaamaan muinaiseen pilvenpiirtäjään nimeltä Maker’s End. Talon huipulla Aloy avaa holografisen tallenteen, jolla aivan Aloyn näköinen nainen, Elisabet Sobeck, tapaa miehen nimeltä Ted Faro. Näin alkaa selvitä ihmiskunnan todellinen historia ja kohtalo.

Etkö muista, mitä Horizon Zero Dawnissa tapahtui? Kertaa juonenkäänteet ennen Forbidden Westiä

Tedin kultaiset vuodet

Horizon Zero Dawnin vaihtoehtoisessa maailmassa ihmiskunnan teknologinen kehitys törmäsi pullonkauloihin biotekniikan ja nanoteknologian aloilla ja keskittyi sen sijaan tekoälyyn ja robotteihin. Yhteistä meidän universumimme kanssa on se, että ympäristökriisi vei Horizoninkin maailman tuhon partaalle, ja jo 2030-luvulla ihmiskunta on hätää kärsimässä, kun rannikot uppoavat mereen. Osa Yhdysvalloista on jo täysin asuinkelvotonta aavikkoa, ja sisällissodat siintävät horisontissa. Eliitti tähyää pakoteitä, ja erityisen lupaavalta vaihtoehdolta vaikuttaa avaruuskolonisaatio. Suurvallat rakentavat kiertoradalla valtavaa siirtokunta-alusta nimeltä Odyssey, jonka on tarkoitus viedä ihmiskunta Sirius-aurinkokuntaan.

Maker’s End ei toki vielä tässä ajassa ole raunio, vaan muuan suuryhtiön pääkonttori. Tämä yhtiö on Faro Automated Solutions eli FAS, jonka perustaja on äärimmäisen menestynyt ja rahanahne Ted Faro. Vielä 2030-luvulla FAS käärii voittonsa palveluroboteilla, eräänlaisilla elektronisilla hovimestareilla. Faro, joka on kuin Elon Muskin ja Jeff Bezosin yhdistelmä, haistaa kuitenkin tuottoisamman markkinaraon ympäristönsuojelussa. Yhtiö värvää 2040-luvun alussa leipiinsä monialanero Elisabet Sobeckin, joka on sekä fyysikko että robotiikan ja tekoälyn tohtori. Sobeck kehittää luontoa puhdistavia robotteja, joiden avulla ihmiskunta saa tilaisuuden vetää planeettansa takaisin tuhon reunalta. Tätä toipumisen aikakautta kutsutaan clawback-vuosikymmeneksi.

Robotiikan nousulla ja kehityksellä on muunlaisiakin seurauksia. FAS:n kaltaiset megayhtiöt korvaavat valtiot hiljalleen maailman johdossa, ja armeijat kiinnostuvat taistelurobottien mahdollisuuksista. Yhä useammat maat haluavat korvata kaikki sotilaansa robottiaseilla, ja yhtiöt aseistavat itsensä samoilla keinoilla. Alkaa yhtiösotien aikakausi, kun korporaatiot taistelevat “verettömästi” resursseista, kuten viljelymaasta, joka puolella maapalloa. Faro haluaa mukaan sotiin ja muuntaa FAS:n ympäristöyhtiöstä asevalmistajaksi, mikä johtaa täydelliseen välirikkoon Sobeckin kanssa. Sobeck perustaa oman Miriam Technologies -yhtiönsä, josta tulee maailman tärkein vihreiden robottien valmistaja.

Kun maapallon tuho ei ole enää akuutti uhka, hallitusten avaruusretki Odyssey keskeytyy rahanpuutteeseen, kunnes keskeneräisen aluksen lunastaa itselleen yksityinen Far Zenith -organisaatio. Samaan aikaan Yellowstonen tulivuoreen aletaan rakentaa CYAN-tekoälyn ohjaamaa Firebreak-robottikompleksia, jonka on tarkoitus estää pysyvästi toinen maapalloa uhkaava megakatastrofi, Yellowstonen tulivuoren purkaus.

Lopun alku

Sotakoneiden asevarustelukilpa jatkuu villinä, ja kärjessä on aina FAS. Sen mestariteos on Chariot-taistelurobottien armeija, joka koostuu kolmesta robottityypistä. Aloyn ajassa corruptoreiksi kutsutut Scarab-tiedustelijat ottavat haltuunsa kilpailevat robotit ja Khopesh-luokan tankit eli deathbringerit jyräävät viholliset ylivertaisella tulivoimalla. Ne on yhdistetty parviälyllä, jonka keskuksena toimivat jättikokoiset Horus-titaanit, jotka Aloy tuntee metal devileinä. Kevyet yksiköt voivat käyttää moottoreissaan biopolttoainetta, eli ne voivat tankata esimerkiksi “syömällä” puita tai eläimiä. Horukset voivat myös valmistaa uusia robotteja korvaamaan menetetyt yksiköt. Käytännössä parvi on ylivertainen ja pitkälle automatisoitu armeija, jota ei voi hakkeroida. Sen palomuureja suojaavat uusimmat salausalgoritmit, joiden murtaminen veisi supertietokoneiltakin yli 50 vuotta. Chariot on valtava myyntimenestys ja Farosta tulee historian ensimmäinen biljonääri.

Vuonna 2064 indonesialaiselle Hartz-Timor Energy Combine -yhtiölle myyty Chariot-armeija kokee kuitenkin häiriön. Ohjelmointivirheen seurauksena parvi ei ota enää vastaan käskyjä ja alkaa toimia itsenäisesti. Faro ennustaa ongelmia ja kutsuu Elisabet Sobeckin konsulttiavuksi estääkseen PR-katastrofin. Vastentahtoisesti saapuva Sobeck kertoo nopeasti paljon huonompia uutisia: tämä on ihmiskunnan loppu, eikä sitä voi pysäyttää. Parvi syö ihmiset, eläimet ja kasvit polttoaineekseen ja monistaa loputtomasti uusia taistelurobotteja. Ainoa keino pysäyttää parvi on tappokomento, joka lähetetään jokaiseen robottiin samanaikaisesti, mutta koodien murtaminen vie 50 vuotta. Maapallon biosfääri kuitenkin tuhoutuu Sobeckin laskujen mukaan jo vaivaisten 15 kuukauden kuluttua. Siihen mennessä robotit ovat jo ehtineet tappaa suurimman osan ihmisistä, ja loput tulevat kuolemaan ilmakehän hajotessa. Häämöttävä maailmanloppu saa nimekseen Zero Day. Sobeckilla on ongelmaan kuitenkin ratkaisu, Project Zero Dawn, ja hän kiristää Farolta varat sen toteuttamiseen.

Etkö muista, mitä Horizon Zero Dawnissa tapahtui? Kertaa juonenkäänteet ennen Forbidden Westiä

Suuri nollaus

Sobeck haluaa kehittää vihreiden ympäristörobottiensa superversion, planeetanlaajuisen tekoälyn nimeltä GAIA. GAIA on järjestelmä, joka voi käynnistää maapallon elämän uudestaan säilöttyjen geeninäytteiden ja yrityksen ja erehdyksen kautta, ja rakentaa valtavan robottijoukon pitämään huolta uudesta maailmasta. Eläimet ja ihmiset voidaan synnyttää uudelleen kloonaamalla uusi sukupolvi teknologialla, joka on saatu Siriuksen kolonisaatiota suunnittelevalta Far Zenith -yhtiöltä. Ihmiskunnan kaikki tieto kerätään APOLLO-tietokantaan, joka on tarkoitus antaa uudelle sivilisaatiolle. Zero Dawn jää ihmiskunnan viimeiseksi mahdollisuudeksi, sillä avaruudesta saadaan pian huonoja uutisia: Odyssey on tuhoutunut matkalla Siriukseen.

Merkittävin ongelma on se, että Zero Dawnin kehittäminen ja valmistelu vievät pidempään kuin 15 kuukautta. Sobeck ja kenraali Aaron Herres kehittävät propagandaan perustuvan taistelusuunnitelman, joka kantaa nimeä Operation Enduring Victory. Ihmiskunta luopuu robottiaseista, elvyttää perinteiset armeijat ja aloittaa sissisodan koneita vastaan. Taistelijoille kerrotaan Zero Dawnin olevan robotit tuhoava superase: mikäli jokainen kynnelle kykenevä lähtee rintamalle ja taistelee robotteja vastaan, Zero Dawn pelastaa maapallon. Todellisuudessa veristä taistelua viimeiseen mieheen käydään ainoastaan, jotta Zero Dawnin henkilöstö ehtisi kaivautua maanalaisiin bunkkereihin ja valmistella GAIA-järjestelmän. Ihmiskunnan rippeet käyvät epätoivoisia taisteluja joka puolella planeettaa, ja heidän uhrauksensa vain hidastavat sotakoneiden alati kasvavaa parvea.

Sobeckin suunnitelmat onnistuvat vain osittain. Zero Dawn valmistuu, mutta Sobeck joutuu uhrautumaan pelastaakseen sen ja jää ansaan bunkkerin ulkopuolelle. Nainen vaeltaa lapsuudenkotiinsa odottamaan kuolemaa. Faro, joka haluaa peittää jälkensä ihmiskunnan tuhoajana, poistaa APOLLO-tietokannan ja tappaa Zero Dawnin johdon eli Alphat poistamalla kaiken hapen heille rakennetusta väestönsuojasta. Mies itse vetäytyy odottamaan loppua yksityiseen bunkkeriinsa nimeltä Thebes, eikä hänen kohtalostaan ole sen enempää tietoa. Zero Day saapuu ja elämä loppuu. Lopulta ainoat selviytyjät ovat Faro-robotit, GAIA sekä Yellowstonea hillitsevä CYAN.

Signaali tuntemattomasta

Vuosikymmenien kuluttua GAIA murtaa Faro-robottien suojauskoodit ja sammuttaa parven yhdellä käskyllä. Kun uhka on torjuttu, GAIA alkaa valmistaa uusia robotteja FORGE-laitoksissa. Eri tehtäviin rakennetut robottityypit elvyttävät yhtä tiettyä osaa biosfääristä. Osa niistä istuttaa ja kylvää, osa kerää biopolttoainetta, ja haaskansyöjät noukkivat hajonneiden robottien osat kierrätykseen. Kuluu kirjaimellisesti tuhat vuotta, kun GAIA käynnistää ja tuhoaa elämän yhä uudestaan ja uudestaan ja saa projektinsa lopulta onnistumaan. Useiden yritysten jälkeen GAIA saa aikaan tasapainon ja planeetta elpyy tarpeeksi. Ihmiset elvytetään kehdoiksi kutsutuissa laitoksissa ja vapautetaan luontoon luomaan omat asutuksensa.

Ihmiskunta elpyy 3000-luvulla, mutta ilman minkäänlaista tietoa historiastaan. Tämä johtaa taikauskoisten heimojen syntyyn. Kaikki on silti suhteelllisen hyvin, kunnes salaperäinen virushyökkäys, Unknown Signal, iskee GAIAan. Signaali erottaa tekoälyn alarutiinit omiksi tekoälyikseen, ja alarutiini HADES, jonka tarkoitus on ollut tuhota epäonnistuneet biosfäärit ennen uutta yritystä, muuntautuu kaiken elämän tuhoa havittelevaksi terminaattoriksi. GAIA tuhoaa itsensä estääkseen HADESta tuhoamasta ihmiskuntaa ja onnistuu sammuttamaan sen hetkeksi. Samalla itsenäisyyden saa luontoa ylläpitäviä robotteja ohjannut HEPHAESTUS, joka alkaa valmistaa vihamielisiä taistelurobotteja ja tekee normaaleistakin koneista aggressiivisempia. Heimot kutsuvat tätä muutosta roboteissa nimellä Derangement.

Banuk-heimoon kuuluva tutkija Sylens penkoo koneiden ja ihmiskunnan historiaa ja löytää HADES-tekoälyn. Hän käynnistää sen vastauksien toivossa, mutta HADES ottaakin nimen Buried Shadow ja perustaa Eclipse-kultin, joka karkaa Sylensin hallinnasta. Tekoäly vannoo nostavansa Shadow Carjat taas valtaan jumalan tavoin, mutta sen todellisena tavoitteena on elvyttää kaikki haudatut Faro-parven robotit lähettämällä maailmanlaajuisen signaalin Carja-heimon pääkaupungin tuntumassa sijaitsevasta mastosta. Tämä tarkoittaisi Zero Dayn uusintaa ilman mahdollisuutta uuteen alkuun.

Etkö muista, mitä Horizon Zero Dawnissa tapahtui? Kertaa juonenkäänteet ennen Forbidden Westiä

Sobeck numero kaksi

Sylens käsittää nopeasti, että asiat ovat riistäytyneet käsistä. Hän ottaa yhteyttä Aloyhin, jonka onnistuu löytämään Focus-verkon avulla. Ongelmalliseksi heidän välisensä suhteen tekee Sylensin salailu. Oman egonsa ajama tutkija ei kestä sitä, että Aloy ymmärtää muinaisten teknologiaa lähes yhtä hyvin ja on onnistunut selvittämään historian salat häntä tehokkaammin.

Sylensin vinkeillä Aloy tunkeutuu kuitenkin Grave-Hoardiin eli Yhdysvaltojen armeijan entiseen robottikeskukseen ja kuulee sodasta Faron Chariot-parvea vastaan. Sen jälkeen nainen soluttautuu Eclipsen päämajaan ja Shadow Carja -heimon kaupunkiin Sunfalliin, jonka alta hän löytää Zero Dawn -projektin rauniot ja kuulee totuuden ihmiskunnan tuhosta. Sobeckin tietokannasta Aloy selvittää keinon päästä Nora-heimon pyhän vuoren sisään Mother’s Heartiin, missä hän saa tietää totuuden myös omasta identiteetistään.

Vuoren sisällä on yksi GAIAn osista, ELEUTHIA-9 -laitos. Se oli osa bunkkeriverkostoa, jonka vastuulla oli rakentaa ihmiskunta uudestaan, mikä selittää vuoren roolin heimojen luomismyyttissä. Uudet ihmiset rakennettiin koeputkissa ja lähetettiin sitten lapsina vaaralliseen ulkomaailmaan ilman APOLLOn ohjausta. Vuoren viimeiseksi tuotokseksi jäi klooni #LK1A1-4510 eli Aloy, Sobeckin perimästä rakennettu kopio, jonka rakentamisen GAIA aloitti ennen itsetuhoaan. Aloyn on määrä käyttää perittyjä älyllisiä kykyjään ja geneettistä koodiaan estämään HADESta tuhoamasta maailmaa. Sen jälkeen hänen on käynnistettävä GAIA uudestaan. Sobeckin perimä on oleellinen osa Aloyn identiteettiä, sillä Zero Dawnin tietokoneet tunnistavat Aloyn Sobeckiksi geeniskannauksen perusteella ja tottelevat siksi hänen käskyjään. Aloy löytää tehtävään tarvittavan koodin, Master Overriden, sammuneen GAIAn raunioista. Siellä hän kuulee Sobeckin kuolemasta ja Faron viimeisestä petoksesta. Sylens varustaa Aloyn aseella, joka yhdessä Master Overriden kanssa voi sammuttaa HADESin.

Viimeinen taistelu käydään Meridianissa, Carja-heimon pääkaupungissa. Eclipse-kultti ja sen esiin kaivamat Faro-sotakoneet piirittävät kaupunkia, jota puolustavat kaikki Aloyn matkoillaan tapaamat liittolaiset, joihin kuuluvat Erendin ja Varlin lisäksi esimerksi ammattimainen koneenmetsästäjä Talanah ja Oseram-heimon päälliköihin lukeutuva Petra. HADESin olemassaolon tarkoitus, Extinction Protocol, on käynnistää signaalimasto ja aloittaa uusi maailmanloppu, mutta Aloy käyttää Master Overridea Sylensin aseen kanssa ja eristää tekoälyn Zero Dawnin järjestelmistä vangiten sen avuttomana maassa lojuvaan prosessoriyksikköön.

Taistelun jälkeen Aloy ei jää juhlimaan, vaan poistuu nopeasti Meridianista ja matkustaa Elisabet Sobeckin muinaiseen kotiin. Sieltä hän löytää “äitinsä” ja esikuvansa kuolleena suojapuvussa istumasta penkiltä, jonka ympärillä kasvaa kukkakolmio. Se on GAIAn viimeinen kunnianosoitus luojalleen.

Samaan aikaan toisaalla Sylensin salainen suunnitelma etenee. Aloylle annettu ase ei olekaan tuhonnut tekoälyä, vaan se lähettää HADESin signaalimaston kautta tuntemattomaan paikkaan, josta Sylens voi korjata sen talteen.

Villi pohjola

Horizon Zero Dawn sai myös Frozen Wilds -lisäosan, jonka tapahtumat sijoittuvat ajallisesti joko ensimmäisen pelin keskelle tai jälkeen pelaajan valinnoista riippuen. Lisäosassa Aloy matkustaa pohjoisen Wyomingin ja Idahon alueelle, Yellowstonen entiseen luonnonpuistoon. Siellä Banuk-heimo mittelee entistä vihamielisempien ja vahvempien koneiden kanssa. Niiden alkuperä on Thunder’s Drum, eli Yellowstonen tulivuori.

Aloy kohtaa pohjoisessa shamaani Ourean, joka kertoo tälle heimoa suojelleesta hengestä, jonka demoni on nyt vaientanut. Banukien päällikö Aratak, Ourean veli, ei kuitenkaan suostu lähettämään sotureita uusiin taisteluihin vuorelle, joten Aloy haastaa tämän kisaan päällikön tittelistä. Voittoisa Aloy soluttautuu sisarusten kanssa Thunder’s Drumiin, jossa selviää, että henki on todellisuudessa CYAN, vuoren tasapainoa Firebreak-järjestelmän avulla ylläpitänyt tekoäly. Ilman sitä Yellowstone uhkaa purkautua, mikä johtaisi maailmanlaajuiseen katastrofiin. Demoni puolestaan on HEPHAESTUS, GAIAn robotteja valmistava aliyksikkö.

Tuntemattoman signaalin korruptoima HEPHAESTUS-tekoäly on vallannut vuoren ja sen määränpäänä on nyt rakentaa konearmeija ihmisten tappamiseksi. Aloy poistaa HEPHAESTUSin vuoren järjestelmistä ja elvyttää CYANin, joka lupaa pitää purkauksen aisoissa vielä tuhansien vuosien ajan. CYAN varoittaa Aloyta kuitenkin siitä, että HEPHAESTUS vain siirtyi maailmanlaajuisen koneverkon eri järjestelmiin ja jatkaa edelleen suunnitelmiaan ihmisten tuhoamiseksi.

Kun peli ja laajennus on pelattu läpi, tiedossamme on siis neljä eri uhkaa. Sylens ja HADES ovat teillä tietymättömillä ja HEPHAESTUS valmistaa edelleen taistelurobotteja ihmisten tuhoamiseksi. Itsensä tuhonnut GAIA ei enää hallitse luontoa ylläpitävää järjestelmää, eikä kenelläkään ole tietoa koko kaaoksen aiheuttaneen tuntemattoman signaalin alkuperästä. Ainoa ihminen, joka ymmärtää kaiken tämän, on Aloy – ja tekemistä riittää siinä jopa Elisabet Sobeckin perilliselle.

Tarina jatkuu 18. helmikuuta, kun Horizon Forbidden West ilmestyy PlayStation 4:lle ja 5:lle.

Lisää luettavaa