Legendaarisen The Bitmap Brothersin yhtä legendaarinen Amiga-klassikko The Chaos Engine vuodelta 1993 on palannut. Pelistä on julkaistu alkuperäisen mukainen versio muutamilla uutuksilla varustettuna pc:lle, Linuxille ja macille. Uudesta versiosta vastaa Hotline Miamin PS3:lle ja Vitalle kääntänyt Abstraction Games, jota on puuhassa avustanut yksi Bitmap Brothersin perustajista, Mike Montgomery.

The Chaos Engine on ylhäältä kuvattu steampunk-henkinen räiskintäpeli, jossa kuusi palkkasoturia taistelee Chaos Engineksi kutsuttua varhaistietokonetta sekä sen luomia hirviöitä vastaan.

Alkuperäinen peli oli ensimmäisiä, joka toi roolipelimäisyyttää toimintapeleihin. Jokaisella pelin kuudella pelihahmolla on omat aseensa ja taitonsa, jotka kehittyvät pelin edetessä.

The Chaos Enginen uusi versio sisältää Classic-pelitilan, jossa on alkuperäisen Amiga-pelin ulkoasu ja ohjaus, mutta mukana on myös uusituilla grafiikoilla ja ohjauksella varustettu Enchanced-tila.

– Alkuperäinen peli oli niin pidetty, että halusin olla varma uuden pelin olevan sille mahdollisimman uskollinen ja ettei se menetä alkuperäsitä charmiaan. Mahdollisuus pelata peliä alkuperäisessa Classic-tilassa ja parannellussa Enchanced-tilassa on hyvä tapa varmistaa, että kaikki pelistä kiinnostuneet ovat siihen tyytyväisiä, Montgomery kertoo.

Pelin löytää muun muassa Steamista ja GOG.comista sekä monien pelaajien rakkaista muistoista.

Lähde: The Chaos Engine

 

Lisää luettavaa