YouTube käy toden teolla haastamaan Twitchiä suoratoistopalveluna

Videopalvelu YouTube varustelee itseään suoratoistotaistoon.

22.5.2015 09:57

Tähän mennessä pitkälti pelkkänä videopalveluna tunnettu YouTube on alkanut toden teolla varustella itseään suoratoistokisaan.

Pelaajien suosiman suoratoistopalvelu Twitchin kaupoissa Amazonille hävinnyt Google on kirinyt kilpailijansa kanssa lähikuukausina hiljalleen samalle viivalle. Googlen YouTube sai tuen 60 kuvaa sekunnissa pyörivälle videomateriaalille jo lokakuussa, ja nyt palveluun on lisätty mahdollisuus suoratoistaa esimerkiksi pelaamista Twitchin tapaan vastaavalla ruudunpäivitystahdilla ja täydellä 1080p-resoluutiolla.

YouTuben suoratoisto-ominaisuudet tulevat Twitchin Flash-ratkaisun sijaan olemaan HTML5-pohjaisia, mikä antaa katsojille mahdollisuuden muun muassa kelata taaksepäin kesken lähetyksen ja kiriä videota kiinni tuplavauhdilla.

Peliyleisön suoratoistotoimintojaan pohtiessa mielessä pitänyt YouTube on myös lyönyt hynttyyt yhteen yleisesti käytettyjen Elgato- ja XSplit -kuvantallennusohjelmistojen kanssa, joihin YouTube-tuki tullaan lisäämään lähipäivinä. 

YouTuben mukaan palvelun suoratoisto-ominaisuuksia tullaan kehittämään ja parantelemaan jatkuvasti lähitulevaisuudessa. Parhaillaan käynnissä olevia lähetyksiä voi selailla täältä.

Lähde: YouTube Creator Blog, Eurogamer, MCV

Lisää luettavaa