Yli miljoona PlayStation 4:ää kuluttajille 24 tunnissa

Yli miljoona kappaletta PlayStation 4 -konsoleita on myyty kuluttajille Pohjois-Amerikassa ensimmäisen päivän aikana.

17.11.2013 14:18

Sonyn uutuuskonsoli PlayStation 4:ää on myyty kuluttajille asti miljoona kappaletta. Sony ilmoitti asiasta sunnuntaina toteamalla, että määrä saavutettiin viime perjantain aikana, jolloin laite julkaistiin Pohjois-Amerikassa.

– Myynnit pysyvät erittäin vahvana Pohjois-Amerikassa ja odotamme innostuksen jatkuvan, kun julkaisemme PlayStation 4:n Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa marraskuun 29. päivä.  Olemme erittäin kiitollisia PlayStation-fanien intohimosta ja kiitämme heitä heidän jatkuvasta tuestaan, Sony Computer Entertainmentin johtaja Andrew House totesi.

Lähtö on huomattavasti parempi verrattuna PlayStation 3:n seitsemän vuotta sitten tapahtuneeseen julkaisuun. Tuolloin Sony jäi suuresti myyntitavoitteestaan Amerikassa saaden raporttien mukaan kauppoihin ensimmäisiksi päiviksi noin 200 000 PlayStation 3 -konsolia.

Aivan silkkaa auringonpaistetta PlayStation 4:nkään julkaisu ei toki ole ollut kaikkien kannalta. Muutamat käyttäjät ovat raportoineet kohdanneensa konsolin kanssa erilaisia ongelmia, joista muun muassa konsolin sinisen valon väläyttelyyn liittyvä käynnistymättömyys on noussut muutamaankin kertaan esiin sosiaalisessa mediassa.

Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida on luvannut Sonyn pitävän silmällä ongelmia. Hän on myös todennut Sonyn uskovan, että tapaukset olisivat varsin yksittäisiä.

Ongelmien mahdollinen laajuus selviääkin kunnolla vasta, kun konsoli on ollut pidempään markkinoilla. Uuden laitteen esittelyssä on aina hankaluutensa, joita Sony on itsekin odottanut kohtaavassa pienissä määrin.

Lähde: Joystiq, Kotaku, Shuhei Yoshida (Twitter)

Lisää luettavaa