Vuosittain järjestettävä kotimainen Assembly Summer -tietokonetapahtuma on saamassa tänä vuonna historiallista huomiota Yleisradiolta.

Lauantaina 2.8. Yle TV2 on tarjoamassa mahdollisuuden seurata Assembyilla pelattavan Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen finaaleja suorana kello 22.05 alkaen. Kyseessä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun elektronista urheilua näytetään Suomessa valtakunnalliselta tv-kanavalta parhaaseen katseluaikaan.

Lähetys on luonnollisesti nähtävillä myös Yle Areenasta, jonka kautta Yle antaa mahdollisuuden seurata myös Assemblyilla pelattavia Dota 2-, ja StarCraft II: Heart of the Swarm -turnauksia. Kukin lähetyksistä on varustettu kokeneilla suomalaisselostajilla, jotka turnausten edetessä saavat kavereikseen myös joukon erilaisia asiantuntijoilta.

Tämä on toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun Yle osoittaa vahvaa kiinnostusta elektronista urheilua kohtaan. Vasta kesäkuussa Yle Areena tarjosi myös mahdollisuuden seurata ruotsalaisen DreamHack Summer -tapahtuman StarCraft II -turnausta suomalaisen selostuksen kera.

Assembly Summer järjestetään tänä vuonna Helsingissä Messukeskuksessa aikavälillä 30.7.-3.8.

Lähde: Assembly

Lisää luettavaa