Yksinkertaisen kaunis Downwell koukuttaa pelaajia jo voitokkaasti

Piskuinen Downwell-peli on saanut oivallisen startin elämälleen. Kolmen päivän myyntien jälkeen peli on päässyt jo omilleen.

19.10.2015 23:34

Pc:lle ja iOS-laitteille viime viikolla hipsinyt tasoloikkaräiskintä Downwell on mukavalla vauhdilla noussut jo pienoiseksi menestystarinaksi. Pelin kehittäjä Ojiro Fumoto on henkilökohtaisella Twitter-tilillään kertonut, että myytyään peliään kolme päivää tienasi hän jo takaisin sen kehityskustannukset.

Jo julkaisunsa alla Downwell onkin saanut aikaiseksi varsin innostunutta säpinää sitä kokeilleissa pelaajissa. Kolme euroa kustantava peli on ollut erittäin helposti lähestyttävä simppeleiden kontrolliensa ansiosta ja satunnaisuuteen luottavan rakenteensa voimin sen uudelleenpeluuarvo on myös ollut kohdallaan. Pelin henkeä on verrattu jo useasti varsinkin Spelunkyyn ja hollantilaiskehittäjä Vlambeerin retroilua ja modernia pelisuunnittelua yhdistäviin luomuksiin.

Varsin hyvän kuvan Downwellin toiminnasta saa oheisesta trailerista. Ideanahan pelissä on hypätä pohjattomaan kaivoon ja siistiä se sitten kaikista mahdollisista aarteista, kunnes kuolo lopulta korjaa pelaajan. Avuksi matkalleen pelaajat saavat ensisijaisesti ampuma-aseiksi taipuvat saappaat, mutta pelin edetessä matkaan tarttuu pian myös paljon muutakin erikoista roinaa.

Lähde: Ojiro (Twitter)

Lisää luettavaa