Yksin ja hukassa – PlayStation 3:n tunnelmallinen Rain kehittäjien esittelyssä

Sonyn Rain-peli lähestyy ja näin sen kehittäjät on isketty kameran eteen selittämään tunnelmallista tuotostaan.

3.8.2013 13:48

Loppuvuoden erikoisempien pelien joukkoon lukeutuvasta PlayStation 3:n Rainista on julkaistu uusi video. Seurattavaksi siinä ei tällä kertaa myöskään saada vain synkkiä katuja, vaan pelikuvan esittelyn ohella videolla kuullaan pelin kehitystiimin mietteitä tuotoksesta.

Rainissa pelaajat saavat ohjattavakseen pienen yksinäisen pojan, joka jostain syystä on muuttunut näkymättömäksi. Jotta pelaajat voisivatkin tietää, missä poika liikkuu, on tämän kuljettava sateessa, jolloin päälle virtaava vesi paljastaa hahmon siluetin. Sateesta ei pelissä myöskään tunnu olevan pulaa, mikä vain korostaa pelialueena toimivan aution ja värittömän kaupungin mystisyyttä.

Eräs pelin kantavia teemoja onkin juuri se tunne, minkä eksynyt pieni lapsi voi kokea. Pelaajat asetetaan Rainissa tilanteeseen, johon he eivät ole tottuneet, mikä mystisessä maailmassa luo sekä tietynlaista epävarmuutta ja yksinäisyyttä, mutta myös uteliaisuutta. Pelaajia ajetaankin eteenpäin heittämällä heidän eteensä joukko mysteerejä, joiden perässä voi juosta vain sopeutumalla erikoislaatuiseen tilanteeseen.

Rainilla ei toistaiseksi ole vielä tarkempaa julkaisupäivää.

Lisää luettavaa