Yhdysvaltain armeija valjasti elektronisen urheilun värväysaseekseen

Yhdysvaltain armeija pyrkii piristämään värväyslukujaan elektroniseen urheiluun panostamalla.

14.11.2018 23:00

Yhdysvaltain armeija on ottanut kiikariinsa elektronisen urheilun ollakseen paremmin linjassa nykypäivän nuorison kiinnostusten kanssa. Uutena hankkeena se hakee parhaillaan niin reserviläisten kuin aktiivisten joukkojen seasta pelaamisesta kiinnostuneita henkilöitä, jotka voisivat edustaa armeijaa erilaisissa kilpailullisissa peleissä.

Hankkeeseen osallistuvat toimisivat osana armeijan markkinointiosastoa ja päätyisivät esimerkiksi kiertämään maata erilaisissa tapahtumissa. Ensisijaisena tavoitteena tempauksella olisi piristää värväyslukuja, jotka jäivät tänä vuonna alle tavoitteiden ensimmäistä kertaa reiluun vuosikymmeneen.

Jo näin ennakkoon armeija on valmistautunut pitämään kiinnostuneille joulukuussa Tekken 7 -turnauksen, jonka voittaja lähetetään kamppailemaan ensi vuoden alussa Teksasissa järjestettävään PAX South -tapahtumaan. Verkkohakemuksen perusteella tulevaisuudessa edustusta voi olla luvassa myös esimerkiksi Fortnitessa, League of Legendsissa, Call of Dutyssa, PlayerUnknown’s Battlegroundsissa, Overwatchissa ja hajanaisissa urheilunimikkeissä. Sen sisällä on aiemmin kilpailtu jo kokeellisissa merkeissä myös Street Fighter V:ssä.

Yhdysvaltain armeijalla on ollut toki historiaa videopelien kanssa jo ennen elektronista urheiluakin. Yhtenä kuuluisimpana värväystempauksenaan armeija on luonut oman America’s Army –räiskintäpelinsä, jonka viimeisintä versiota voi yhtä pelata ilmaiseksi Steamin kautta.

Lähde: Stars and Stripes

Lisää luettavaa