Yhdysvalloissa epäillään yli 100 miljoonan dollarin sisäpiirin kauppoja Microsoftin Activision-kauppaan liittyen

Yhdysvaltain oikeusministeriö ja arvopaperikomissio tutkivat sisäpiirin kauppoihin liittyviä epäilyjä.

10.3.2022 05:56

Microsoftin tammikuussa julkistama suunnitelma Activisionin ostamiseksi on poikinut tutkinnan sisäpiirin kaupoista.

Yhdysvaltain oikeusministeriön ja arvopaperi- ja pörssikomission kerrotaan epäilevän kolmea henkilöä sisäpiirin kaupoista. Epäilyjen kohteena ovat 20th Century Fox -yhtiön entinen toimitusjohtaja Barry Diller, Dreamworksin perustajiin lukeutuva David Geffen sekä seurapiirihenkilö Alexander von Fürstenberg.

Tutkinnan kohteena olevien henkilöiden kerrotaan hankkineen Activisionin osakeoptioita yli 100 miljoonan dollarin arvosta tammikuun 14. päivänä, jolloin Activisionin osakkeen arvo oli 63 dollaria. Vain neljä päivää myöhemmin Microsoft julkisti ostosuunnitelmansa Activisionin hankkimiseksi 95 dollarin osakekohtaisella hinnalla. Kaupan toteutuessa kolmikon kerrotaan saavan yli sadan miljoonan dollarin tuoton.

Epäilykset sisäpiirin kaupoista perustuvat ainakin osittain Dillerin, Geffenin ja von Fürstenbergin henkilökohtaisiin suhteisiin. Dillerin ja Geffenin kerrotaan olevan vanhoja ystäviä, ja von Fürstenbergin äiti taas on naimisissa Dillerin kanssa. Diller on lisäksi toiminut Coca Colan hallituksessa yhdessä Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotickin kanssa. Diller on kuitenkin kertonut, ettei heillä ollut minkäänlaista tietoa kaupasta, vaan kyseessä oli onnekas sattuma.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa