Ydinpelaajien nimikkeet vauhdittivat Ubisoftin pelimyyntejä

Assassin's Creed ja Far Cry ovat avittaneet Ubisoftin hyvään vuositulokseen. Ranskalaispelitalo uskoo sisään virtaavan rahamäärän kuitenkin myös vielä vain kasvavan, vaikka se onkin laittanut jäihin hiljattain hankkimansa 1666-peliprojektin.

15.5.2013 22:23

Ranskalaispelitalo Ubisoftin panostus ydinpelaajien peleihin näyttää edelleen kannattavan. Ubisoftin tänään julkaisemassa tuloslaskelmassa yhtiö ilmoittaa kerryttäneensä maaliskuussa päättyneellä tilikaudellaan 1,26 miljardin euron liikevaihdon. Kasvua viime vuoteen nähden on tapahtunut 18 prosenttia.

Nousun kannalta tärkeää roolia ovat näytelleet varsinkin juuri Far Cry 3 ja Assassin’s Creed III. Ubisoftin mukaan sen ydinpelaajille suunnatut pelit takoivat myynneillään viime tilikaudella yhteensä noin 900 miljoonaa euroa. Nousua viime vuotiseen vastaavien suurten pelien keräämään tulokseen on siis tapahtunut peräti 60 prosenttia.

Kaikkiaan yhtiö ilmoittaa kärränneensä nettovoittoja tilikaudellaan 65 miljoonaa euroa.

Mikäli Ubisoftin ennustukset käyvät toteen, on yhtiön ydinpelaajille suunnattujen pelien kokonaismenestys kuitenkin vielä vain kasvamaan päin. Mahdollisuudet tähän ovatkin kieltämättä hyvät, sillä kuluvan vuoden loppupuoliskolla yhtiö on tykittämässä kauppoihin niin Splinter Cell: Blacklistin, Assassin’s Creed IV: Black Flagin kuin myös Watch Dogsinkin.

Hieman synkempänä uutisena Ubisoft on tänään kuitenkin myös tiedottanut sijoittajapuhelussaan, että hiljattain irtisanotun Patrice Désiletsin työstämä peliprojekti 1666 on isketty jäihin ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Yhtiö nappasi pelin ja sitä kehittäneen THQ Montreal -studion kuluvan vuoden tammikuussa edesmenneen THQ:n konkurssipesästä.

Ohessa nyt vielä aihetta hipoen uusi Assassin’s Creed IV -traileri, kun sellainenkin tänään näemmä julkaistiin.

Lähde: Ubisoft, Polygon

Lisää luettavaa