Yakuza-kehittäjien uusin peli Judgment vedettiin myynnistä Japanissa huumeskandaalin takia – länsijulkaisun kohtalosta ei vielä tietoa

Näyttelijän väitetty huumeenkäyttö on ajanut Segan vetämään Judgment-pelin ainakin väliaikaisesti pois Japanin markkinoilta.

13.3.2019 18:45

Yakuza-kehittäjien uusin peli Judgment on vedetty ainakin väliaikaisesti pois myynnistä Japanissa. Pelin myynnin on laittanut omatoimisesti jäihin julkaisija Sega, joka on myös lopettanut pelin markkinoinnin maassa vetämällä sivuun sen kotisivut ja poistamalla pelejä koskevia sosiaalisen median kirjoituksiaan.

Sega päätyi toimenpiteeseen, kun pelissä niin äänellään kuin kasvonpiirteilläänkin esiintynyt Pierre Taki joutui tällä viikolla pidätetyksi väitetystä laittomien huumeiden käytöstä. Japanilaisten uutislähteiden mukaan Taki on myöntänyt käyttäneensä pienen määrän kokaiinia, minkä puolesta on puhunut myös tältä otettu virtsanäyte.

Sega ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta länsimaissa, joten tiedossa ei ole, miten tapaus vaikuttaa Judgmentin kesäkuulle suunniteltuun länsijulkaisuun. Peliä Euroopassa jakeleva Koch Media ei ole myöskään kommentoinut asiaa Pelaajalle.

The Wall Street Journal -toimittaja Takashi Mochizuki kertoo kuulleensa, että Sega on toistaiseksi vasta punnitsemassa vaihtoehtojaan koskien Judgmentin länsijulkaisua.

Laittomien huumeiden käyttöä katsotaan Japanissa erityisen ankarasti. Takin tapauksessa myös Disneyn on raportoitu jo suunnittelevan tämän korvaamista tulevassa Frozen 2 -elokuvassa, jossa tämän oli määrä näytellä edellisen elokuvan ja Kingdom hearts III:n tavoin lumiukko Olafia.

Segalle tilanne ei ole myöskään täysin uudenlainen. Japanissa aiemmin tammikuussa julkaistussa Yakuza 4:n remasteroidussa versiossa pelin pelattavien hahmojen joukkoon lukeutuneen Masayoshi Tanimuran näyttelijä päädyttiin vaihtamaan kokonaan, sillä alkuperäinen näyttelijä oli eläköitynyt kohtaamiensa huumesyytteiden alla.

Lähde: Kotaku, The Japan Times, Gematsu, Takashi Mochizuki (Twitter)

Lisää luettavaa