Yakuza 2:n uusioversio vahvistui PS4:lle – eikä siinä todellakaan vielä kaikki

Yakuza 2 on saamassa ensimmäisen Yakuza-pelin tavoin oman uusioversionsa. Samalla Yakuza-tiimi vahvisti tekevänsä muun muassa myös omaa Fist of the North Star -peliään.

26.8.2017 23:59

Sega on vahvistanut kehittävänsä uusioversiota PlayStation 2 -peli Yakuza 2:sta. Yakuza Kiwami 2:ksi kutsuttu peli saa julkaisunsa Japanissa PlayStation 4:llä joulukuun 7. päivä.

Koska PlayStation 3 ei ole enää mukana hidastamassa menoa, käyttää Yakuza Kiwami 2 hyödyksi Yakuza 6:lla debyyttinsä tehnyttä uutta Dragon Engine -pelimoottoria. Eurooppaan ensi viikolla saapuvaan ensimmäiseen Yakuza Kiwamiin nähden uuden pelin pitäisi olla siis teknisesti varsin huomattava askel eteenpäin.

Yakuza 2:n jo kokeneille Yakuza Kiwami 2 on tarkoitus tarjota kyllä muutakin kuin kehittyneempää tekniikkaa. Uutta tarinasisältöä on ainakin luvassa tuoreella skenaariolla, jossa pelaamaan päästään Goro Majimalla.

Yakuza Kiwami 2 paljastui Segan lauantaina järjestämässä japanilaisessa verkkolähetyksessä, jossa tarjottiin myös vilaus pariin muuhunkin Yakuza-kehittäjien projekteihin. Yksi näistä oli anime- ja mangaklassikko Fist of the North Stariin pohjautuva Hokuto ga Gotoku. Japanissa PlayStation 4:lle ensi vuonna julkaistava seikkailu nojaa pelillisesti vahvasti Yakuza-sarjan perinteisiin, mutta keskittyy maailmaltaan ja tarinaltaan juurikin North Star -sankari Kenshiron seikkailuihin.

Mobiililaitteille ja pc:lle Sega valmistelee ensi vuodeksi myös Yakuza Onlinea. Yksityiskohdat siitä ovat vielä vähissä, mutta sen on tarkoitus olla osa ”New Yakuza Project” -sarjaa, jonka on määrä kertoa tarinoita Yakuza 6:n jälkeisestä ajasta usealla eri alustalla. Keskeistä osaa sarjassa näyttäisi esittävän uusi hahmo Ichiban Kasuga. Japanilaisella puheella kyllästetyn prologitrailerin voi katsastaa tästä.

Yhtäkään edellä mainituista peleistä ei ole vahvistettu vielä länteen. Seuraava Eurooppaan saapuva Yakuza-sarjan osa on tosiaan ensi viikolla PlayStation 4:lle ilmaantuva ensimmäisen Yakuza-pelin uusioversio Yakuza Kiwami. Maaliskuussa 20. päivä lännessä päästään vihdoin myös Yakuza 6:n makuun.

Lähde: Gematsu (1), (2), (3), Siliconera (1), (2), (3)

Lisää luettavaa