Xboxin tulevaisuus vaakalaudalla Yhdysvalloissa – Koko konsoli myyntikieltoon?

Microsoftin ja Motorolan välinen oikeustapaus saattaa hyvinkin vaikuttaa Xbox 360 -konsolin tulevaisuuteen Yhdysvalloissa. Pahimmassa tapauksessa laite joutuu myynti ja tuontikieltoon.

23.5.2012 08:13

Microsoft ja Motorola ovat vääntäneet oikeutta jo vuodesta 2010 asti ja niskalenkkiä näyttää nyt kiristävän Motorola. Xbox 360 -konsolia valmistava Microsoftilla saattaa olla edessään todella vaikeat ajat, sillä nyt mukaan on astunut tuomari, joka puoltaa konsolin tuontikieltoa Yhdysvaltoihin ja myynnin välitöntä lopettamista.

Kansainvälisen kauppatuomioistuimen tuomari David Shaw uskoo, että 4 Gt ja 250 Gt -kiintolevyillä varustettujen konsolien tuominen maahan Kiinasta pitäisi lopettaa välittömästi ja Microsoftin tulisi maksaa 7% myymättömien maassa olevien konsolien arvosta Motorolalle. Yhdysvalloissa jo olevat, vielä myymättömät konsolit joutuisivat samalla myyntikieltoon.

Microsoft protestoi vetoamalla Xbox 360:n myynnin vahingoittavan kilpailutilannetta markkinoilla, johon tuomari Shaw totesi:

– Immateriaalioikeuksien noudattaminen painaa vaakakupissa enemmän, kuin mahdolliset taloudelliset vaikutukset videopelikonsolien ostajiin.

Microsoftia epäillään viidestä patenttirikkomuksesta, jotka liittyvät videokodekkeihin ja joiden oikeudet ovat Motorolan hallussa.

Jos kansainvälisen tuomioistuimen yhteispäätös tukee tuomaria, siirtyy suositus presidentti Obaman ja hänen neuvonantajien eteen jolloin heillä on 60 päivää aikaa tehdä toimenpiteet.

Kotakusta huomautetaan, että kiista koskee näillä näkymin vain neljän ja 250 Gt:n -kiintolevyllisiä malleja, eikä 320 Gt:n versiosta löydy mainintaa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa