Xbox-pomo: Microsoftin omat virtuaalitodellisuuslasit eivät ole mahdottomuus

Xbox-pomo Phil Spencer ei näe Hololens-hologrammilasien sulkevan pois varsinaisten Microsoft-virtuaalitodellisuuslasien mahdollisuutta.

14.3.2015 13:58

Xbox-pomo Phil Spencer ei näe Microsoftin Hololens-hologrammilasien sulkevan pois varsinaisten virtuaalitodellisuuslasien mahdollisuutta.

Spencerin mukaan tammikuussa julkistetut Hololens-lasit ovat virtuaalitodellisuudesta täysin eroava hanke sekä käyttöominaisuuksiltaan että teknologialtaan. Käyttäjänsä virtuaalitodellisuusmaailmaan upottamisen sijaan lasit heijastavat oikeaan maailmaan erilaisia objekteja, joiden kanssa käyttäjä voi vuorovaikuttaa.

– Hololens ei pidättele meitä virtuaalitodellisuusprojektien saralla millään tapaa. Virtuaalitodellisuus on vielä nuori ala: sen lopullinen muoto ei ole kiveen kirjoitettu, ja innovaatiolle on aina tilaa, Spencer pohtii Eurogamer-sivustolle annetussa haastattelussa.

Spencer kertoo virtuaalitodellisuuskeskustelun käyvän jatkuvasti kuumana sekä Microsoftin Xbox-puolella että Windowsin saralla. Miehen mukaan jonkinlainen yhteistyösopimus saattaa myös olla paikallaan upouden tuotteen sijasta.

– Olen itse kokeillut muiden muassa Morpheusta ja Oculusta, ja odotamme kaikki kovasti näkevämme, mihin virtuaalitodellisuus lopulta vie, Spencer summaa.

Lähde: Eurogamer, VRFocus

Lisää luettavaa