Xbox-pomo ei näe Sonya tai Nintendoa jatkossa kovimpina kilpailijoinaan

Xbox-pomo ei usko Nintendon ja Sonyn olevan samalla tasolla pilvipalveluissa.

24.3.2022 15:56

Xbox-pomo Phil Spencer kertoo Protocolin haastattelussa näkevänsä Amazonin ja Googlen Xboxin kovimpina kilpakumppaneina tulevaisuudessa. Perinteiset konsoliyhtiöt eivät hänen mukaansa pysty jatkossa kilpailemaan pilvipalveluillaan kolmea jättinimeä vastaan.

– Arvostamme Nintendoa ja Sonya suunnattomasti, mutta näemme Amazonin ja Googlen pääasiallisina kilpailijoinamme tulevaisuudessa, Spencer sanoo.

Microsoftilla on oma pilvipalvelu, Azure, joka kilpailee suoraan Amazonin ja Googlen pilvipalveluita vastaan.

– En tarkoita tällä mitään pahaa, mutta perinteiset peliyhtiöt ovat hieman kuplan ulkopuolella. He voisivat yrittää luoda ”uuden Azuren”, mutta me olemme käyttäneet pilvipalveluihin kymmeniä miljardeja dollareita vuosien varrella, hän jatkaa.

Spencer lisää myös, että Microsoft teki mielellään yhteistyötä Nintendon ja Sonyn kanssa edistääkseen alustojenvälistä pelaamista.

– En halua tapella alustasotaa heidän kanssaan, sillä samaan aikaan Amazon ja Google keskittyvät siihen, miten pelaaminen saadaan levitettyä jokaiselle maapallon seitsemästä miljardista ihmisestä. Se on päätavoitteemme, Spencer toteaa.

Lähde: Protocol

Lisää luettavaa