Xbox-palvelinongelmat ovat estäneet käyttäjiä pelaamasta pelejään jo neljän päivän ajan – Microsoft lupaa korjausta ongelmaan

Microsoftin mukaan tilanne on jo parantunut, mutta korjattavaa riittää edelleen.

10.5.2022 08:16

Xboxin verkko-ongelmat ovat estäneet konsolin omistajia pelaamasta pelejään jo usean päivän ajan.

Perjantaina alkaneiden palvelinongelmien kerrotaan estäneen konsolin yhdistämistä Xboxin verkkopalveluihin, mikä taas on estänyt pelaajia käynnistämästä pelejä. Käyttäjien palautteiden perusteella ainakin osa Xbox-käyttäjistä ei pystynyt vielä eilenkään pelaamaan hankkimiaan pelejä.

Microsoftin eilen Xbox-tuen Twitter-tilillä julkaiseman viestin mukaan ongelmatilanne on korjaantunut jo merkittävästi. Viestissä todetaan, että ongelman odotetaan korjautuvan kokonaan lähipäivinä julkaistavan päivityksen myötä.

Pelien säilytystä edistävä Twitter-tili Does it play? kertoo valtaosan Xbox-peleistä sisältävän käynnistyksen yhteydessä tapahtuvan käyttöoikeustarkastuksen, mikä estää pelien käynnistämisen verkko-ongelmien aikana. PlayStationin tai Switchin peleissä vastaavaa ongelmaa ei Twitter-tilin mukaan ole. Microsoft ei ole kertonut, aikooko se muuttaa pelien käynnistämiseen liittyviä verkkoyhteysvaatimuksia ongelman poistamiseksi.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa