Xbox One X on Microsoftin uusi 500 euron tehokonsoli – julkaisu osuu marraskuulle

Microsoftin Project Scorpio on nyt Xbox One X ja se julkaistaan virallisetsi marraskuussa noin 500 euron hintalapulla.

12.6.2017 02:14

Microsoftin noin vuoden ajan kiusoittelemalla Project Scorpio -konsolilla on nyt virallinen nimi. Vastaisuudessa se tottelee nimeä Xbox One X ja se saa julkaisunsa maailmanlaajuisesti 7. marraskuuta.

Euroopassa Xbox One X:n suositushinta on 499 euroa. Vuorostaan Yhdysvalloissa konsoli kustantaa sikäläisillä myyntimenetelmillä noin 499 dollaria.

Microsoft on jo aiemmin jaellut runsaasti teknisiä yksityiskohtia tulevasta Xbox One -mallista ja hehkuttaakin sitä edelleen kaikkien aikojen tehoikkaimmaksi pelikonsoliksi. Sen pitäisi pystyä tarjoamaan pelikokemuksia natiivilla 4K-resoluutiolla ja tukeepa se myös 4K-suoratoistoa ja Ultra HD Blu-ray -levyjä. Kooltaan siitä luvataan samalla kaikkien aikojen pienintä Xboxia.

Kaikkien aiempien Xbox One -pelien ja -lisälaitteiden on määrä toimia Xbox One X:llä. Vielä X:n julkaisun jälkeen vanhemmat Xbox One -mallit jatkavat eloa kuitenkin myös sen rinnalla.

Luonnollisesti monet tulevat Xbox One -pelit, kuten esimerkiksi Forza Motorsport 7, on suunniteltu jo ennakkoon Xbox One X:n tarjoamin tehojen tukemista varten. Vanhemmatkaan pelit eivät jäyttäydy kuitenkaan kaikki ilottelusta pois. Esimerkiksi Forza Horizon 3, Gears of War 4 ja Final Fantasy XV, ovat saamassa tulevaisuudessa vielä päivityksen, joka asettaa ne käyttämään tehokkaammin hyödyksi uuden konsolimallin kyvykkyyttä.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa