Microsoft on paljastanut virallisesti uuden aiempaa kevyemmän Xbox One -mallin.

Xbox One S -nimeä kantavan uuden mallin on määrä saapua ainakin Pohjois-Amerikassa kauppoihin elokuussa, jolloin siitä saadaan ensimmäisenä saataville kahden teratavun kovalevylle varustettu 399 dollarin paketti. Myöhemmin saataville tuodaan myös 299 dollarin hintainen 500 gigatavun versio ja 349 dollaria kustantava yhden teratavun versio.

Xbox One S:n luvataan olevan noin 40 prosenttia alkuperäistä Xbox Onea pienempi ja tukevan niin HDR-pelaamista kuin 4K-videoiden ja Ultra HD Blu-ray -levyjen katsomista. Sen virtalähde on rakennettu myös laitteen sisälle ja onpa esimerkiksi sen USB-paikkoja pyritty samalla sijoittaa konsoliin niiden jouhevampaa käyttöä varten.

Mukaan uuteen malliin pakataan lisäksi uusi virtaviivaistettu Xbox One -ohjain, jonka pitäisi asettua jämäkämmin käteen ja pysyä yhteydessä konsolin kanssa aina vain tehokkaammin. Bluetooth-tuki löytyy myös ohjaimesta Windows 10 -koneita varten.

Alkuperäisestä Xbox One -mallista poiketen Xbox One S on tällä kertaa pystytettävissä peräti pystyasentoon. Tätä varten konsoliin myydään noin 20 dollarin jalustaa.

Uudesta S-mallista huhuiltiin aiemmin jo ennen E3-tilaisuutta. Kyseessä ei ole kuitenkaan huhuttu aiempaa selvästi tehokkaampi Xbox One Scorpio -malli.

Päivitetty: Euroopassa uuden S-mallin eri versioiden suositushinnan on kerrottu kulkevat linjaa 299€, 349€ ja 399€.

Tarkemmin Xbox Onen Scorpio -mallista voi lukea tästä.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa