Xbox One aloittaa puhtaalta pöydältä Japanissa – Microsoft mukaan Tokyo Game Show’hun

Japani on Xboxille arka aihe, mutta yritystä riittää jatkossakin Xbox Onen rantautuessa. Ensiaskel on Microsoftin paluu Tokyo Game Show -messuille.

1.7.2013 11:48

Xbox 360 ei koskaan tavoittanut Microsoftin toivomaa jalansijaa Japanin pelimarkkinoilla, mutta Xbox Onen myötä on uuden yrityksen aika. Microsoftin onkin ilmoitettu osallistuvan tämän vuoden messukauden huipennukseen, eli Tokyo Game Show -messuille, jonka ohjelmisto- ja laitteistojätti ohitti viime vuonna kokonaan.

Microsoft ei toistaiseksi ole tarkentanut, mitä sillä on suunnitteilla Japania varten Xbox Onen suhteen, joten osallistuminen Tokyo Game Show -suurmessuille on looginen veto.

Viimevuotiset messut jäivät välistä, jotta Microsoft voisi omien sanojensa mukaisesti keskittyä pienempään ja aluekohtaisempiin markkinointiin ja kokemuksiin. Samaisesta syystä Microsoft jätti viime vuonna väliin myös Saksan Gamescom-messut, jonne se on myös palaamassa elokuun lopulla.

Japani on aina ollut Xboxin heikoin osa-alue, sillä japanilaiset tapaavat suosia Sonyn ja Nintendon kaltaisia paikallisia valmistajia. Xbox 360:a onkin myyty nousevan auringon maassa 1,6 miljoonaa kappaletta, mikä on verrattain vähän 9,3 miljoonaan myytyyn PlayStation 3:een ja 12,6 miljoonaa myytyyn Wiihin.

Tämä siitä huolimatta, että Microsoft pisti konsolin alkutaipaleen aikana tukuttain rahaa hankkiakseen japanilaiseen pelimakuun suunniteltuja Xbox 360 -yksinoikeuspelejä. Miten käy Xbox Onen kohdalla, jota mainostetaan pelikoneen sijaan kaikenkattavana viihdelaitteena?

Japanin Tokyo Game Show 2013 järjestetään 19.-22. syyskuuta, eli noin kuukausi Saksan Gamescom 2013 -messujen jälkeen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa