Xbox kääntyy ensi vuonna digitaaliseksi videonauhuriksi – uusi käyttöliittymä luvassa marraskuussa

Xboxin televisio-ominaisuudet jatkavat laajentumistaan ensi vuonna, mutta sitä ennen on taaksepäin yhteensopivuuden ja uuden käyttöliittymän vuoro.

7.8.2015 00:12

Microsoft on jatkamassa Xbox Onen televisio-ominaisuuksien laajentamista ensi vuonna. Osana tiistaista Gamescom-lehdistötilaisuuttaan ohjelmistojätti paljasti työstävänsä konsolista seuraavaksi digitaalista videonauhuria, joka kykenee tallentamaan televisio-ohjelmia omalle kovalevylleen.

Xbox Onella nauhoitettuja tallennuksia voi luonnollisesti suoraan katsoa Xbox Onella itsellään, mutta halutessaan niitä voi myös suoratoistaa ja ladata mihin tahansa Windows 10 -laitteeseen. Xbox Liven ansiosta Xbox Onen tallennusasetuksien pitäisi olla myös helposti säädettävissä, vaikkei konsoli olisikaan aina aivan hyppysissä.

Microsoft on luvannut, että ominaisuuden saapuessa se ei ole aikeissa veloittaa siitä minkäänlaista tilausmaksua.

Ennen kuin nauhoitusominaisuuteen päästään kuitenkaan käsiksi on Xbox One päivittymässä isosti myös vielä ainakin tulevan marraskuun aikana. Tuolloin Xbox One saa uuden Windows 10:n vauhdittaman käyttöliittymän, minkä lisäksi konsolin taaksepäin yhteensopivuus tiettyjen Xbox 360 -pelien kanssa saapuu virallisesti kaikkien pelaajien käyttöön. 

Heti marraskuussa Xbox Onen pitäisi tukea yli sataa Xbox 360 -peliä, minkä jälkeen tarjonnan on määrä kasvaa myös koko ajan tasaista tahtia. Microsoft on lisäksi ilmoittanut, että jatkossa kaikki Games with Gold -ohjelman kautta jaettavat Xbox 360 -pelit tukevat heti kättelyssä mahdollisuutta pelata niitä Xbox Onella.

Pian Xbox Onelle on saataville myös oma pieni näppäimistönsä. Marraskuussa Microsoft on julkaisemassa konsolilleen Xbox Chatpadin, jonka voi napsauttaa osaksi Xbox One -ohjaimia konsolilla tapahtuvaa viestittelyä sujuvoittamaan. Tarkemmin tuotteeseen voi tutustua Xboxin kotisivuilla.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa