Microsoftin pilvipelipalvelu Project xCloud ottaa seuraavan isomman askeleensa syyskuun 15. päivä. Ohjelmistojätti vahvistaa, että kyseisenä ajankohtana pilvipelaaminen saapuu osaksi Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyttä ja siirtyy näin pois nykyisestä testivaiheestaan.

Alkuun Project xCloudin hyödyntäminen onnistuu Android-laitteilla 22 eri markkina-alueella, joihin Suomi kuuluu myös osaksi. Pelattavaksi xCloudiin luvataan heti yli sataa peliä, joita edustavat esimerkiksi Minecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Gears 5 ja Yakuza Kiwami 2.

– Maailman muuttuessa ja viihteen olleessa valmiina saatavilla alustasta riippumatta, on meidän visionamme tehdä peleistä saavutettavia monilla erilaisilla tavoilla. Kaikki odottamasi kokemukset Xboxissasi ja peliprofiilissasi kulkevat mukanassa mobiililaitteilla kaverilistaa, saavutuksia, ohjainasetuksia ja pelitallennuksia myöten, xCloud-pomo Kareem Choudhry kirjoittaa Xbox Wire -sivustolla.

Xbox Game Pass Ultimate -tilaus on jo ennestään pitänyt sisällään pääsyn niin Xboxin kuin pc:n Game Pass -tarjontaan sekä Xbox Liven kultajäsenyyteen. Pilvipelaamisen saapuminen osaksi palvelua ei ole nostamassa siltikään sen hintaa. Oletuksena Ultimate-paketti kustantaa yhä siis noin 13 euroa kuussa.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa