Xbox esitteli Ara: History Untoldia – uusi Civilization-haastaja näyttää lupaavalta

Ara: History Untold rikkoo strategiapelien kaavaa.

19.1.2024 11:10

Xbox on tarjonnut ensikatsauksen tulevaan suurstrategiapeliinsä.

Kuten nimestäkin voi päätellä, on Ara: History Untold maailmanhistoriasta ammentava strategiapeli. Civilization-pelisarjan ystävät tunnistavatkin Arasta paljon tuttua, mutta kehittäjä Oxide Gamesin mukaan luvassa on myös yksilöllisiä uudistuksia tuttuun kaavaan.

Yksi Ara: History Untoldin keskeisistä erottavista tekijöistä on pelin vuorojärjestelmä. Pelaajat suunnittelevat vuoronsa samanaikaisesti sekä yksin- että moninpelissä, mikä nopeuttaa pelin etenemistä huomattavasti. Suunnitellut siirrot ratkaistaan myös samaan aikaan, mikä tuottaa mielenkiintoisia haasteita pelitoverien siirtojen tulkitsemiseen ja omien päätösten pohtimiseen.

Aran kerrotaan myös tarjoavan pelaajille tavanomaista enemmän valinnanvaraa tuotantonsa suunnitteluun. Luonnonvaroja jatkojalostetaan ja yhdistetään hyödyllisiksi resursseiksi, minkä kerrotaan syventävän myös kaupankäyntiä muiden pelaajien kanssa.

Oxide Games kertoo myös suunnittelevansa pitkää elinkaarta Ara: History Untoldin varalle. Studion suunnittelujohtaja Michelle Menard kertoo toivovansa, että Oxide voisi julkaista Araan lisää sisältöä ja isompia laajennuksia vielä viiden vuoden päästäkin.

Ara: History Untoldiin päästään käsiksi syksyllä, jolloin peli ilmestyy pc:lle. PC Game Pass -tilaajien saataville Ara tulee saataville heti julkaisupäivänään. Pelin mahdollisesta konsolijulkaisusta ei tällä erää ole tietoa.

Lähde: Xbox

Lisää luettavaa