Lehti: Seuraavaan PlayStationiin taaksepäin yhteensopivuus suoratoistolla

Sonyn Gaikai-ostoksen poikimista hedelmistä saatetaan saada maistiainen tulevalla viikolla.

17.2.2013 00:53

Mahdollisesti jo tulevalla viikolla paljastuva uusi PlayStation saattaa hyvinkin sisältää eräänlaisen pilviteknologian avulla toimivan taaksepäin yhteensopivuuden. Tällä kertaa asiasta kertoo The Wall Street Journal hyödyntäen nimeltä mainitsemattomilta lähteiltään saamiaan tietoja.

Sanomalehden raportin mukaan Sonyn kiinnostus ja panostus pilviteknologiaan on ollut luokaltaan raskasta viime aikoina. Aivan yli äärettömyyden yhtiö ei kuitenkaan ole ollut valmis vielä tekniikkaansa viemään, sillä ilmeisesti uuden konsolin pilvipelipalveluita on suunniteltu toistaiseksi lähinnä juuri PlayStation 3 -pelien pelaamista varten.

Sonyn on odotettu ujuttavan pilvipalveluita laajemmin osaksi konsoleitaan erityisesti siitä lähtien, kun se osti Gaikai-yhtiön viime vuoden heinäkuussa 380 miljoonalla dollarilla. Gaikai on toiminnallaan nimenomaan keskittynyt pilvipelaamiseen, jossa pelejä pyöritetään palveluntarjoajan palvelimella mahdollistaen näin raskaampienkin pelien pelaamisen melkeinpä laitteella kuin laitteella.

Lähde: The Wall Street Journal, Joystiq

Lisää luettavaa