World of Warcraftin entinen vetäjä perusti oman studionsa – League of Legends -kehittäjä mukana tukemassa

17 vuotta Blizzardilla aikoinaan vaikuttanut Rob Pardo on kasaamassa nyt omaa pelistudiotaan.

12.9.2016 18:15

Blizzard Entertainmentin kaksi vuotta sitten taakseen jättänyt kehittäjävetereaani Rob Pardo on perustanut oman pelistudionsa. Kaliforniassa käsin mies vaikuttaa nykyisin osana Bonfire Studiosia, jonka hän on perustanut yhdessä muutaman muun entisen Blizzard-vaikuttajan ja eteläkorealaisen Nexon-pelitalon johtoportaassa aikoinaan vaikuttaneen Min Kimin kanssa.

Uudella studiolla ei ole toistaiseksi vielä edes peliä valmisteilla, mutta se on ehtinyt samaan silti roimasti sijoittajatukea. Rahaa yhtiöön ovat syytäneet jo esimerkiksi Electronic Artsin entinen toimitusjohtaja John Riccitiello, pääomasijoitusyhtiö Andreessen Horowitz sekä League of Legends -kehittäjä Riot Games. Kahdelta jälkimmäiseltä firmalta yksinään rahoitusta on irronnut jo sellaiset 25 miljoonaa dollaria.

Oletettavasti Bonfirelta on odotettavissa jonkinlaisia moninpelikokemuksia, mutta tarkalleen tätä asiaa tai alustoja studiossa ei olla vielä löyty lukkoon. Toistaiseksi Pardo keskittyy hankkimaan lisää kehittäjiä yhtiöönsä, joskin studiosta ei ole tarkoitus kasvattaa ainakaan toistaiseksi erityisen massiivista. Sanomalehti New York Timesille Pardo on esimerkiksi sanellut saaneensa innoitusta omaan studionsa Blizzardin Hearthstone-tiimiltä, joka oli aikoinaan kaikessa pienuudessaan hyvin erikoinen ilmestys Blizzardin sisällä.

Ollessaan Blizzardilla 17 vuotta tuli Pardo parhaiten tunnetuksi World of Warcraftin luovana vetäjänä. Muita Pardon kanssa Bonfiressa vaikuttavia Blizzard-veteraaneja ovat entinen Battle.netin tekniikkamies Matthew Versluys, taiteilija Nick Carpenter ja Diablo III: Reaper of Soulsin ohjaaja Josh Mosqueira.

Lähde: New York Times

Lisää luettavaa