The Wonderful 101 paljastui Switchille, pc:lle ja PS4:lle Kickstarter-projektina – eikä siinä ilmeisesti vielä kaikki

Nintendon alun perin julkaisema The Wonderful 101 nähdään joukkorahoituksen myötä uusilla alustoilla.

3.2.2020 22:48

PlatinumGamesin Wii U -toimintapeli The Wonderful 101 on tulossa uusille alustoille. Japanilaispelitalo paljasti Kickstarterin kautta The Wonderful 101: Remasteredin, joka saavutti alustavan 50 000 dollarin rahoitustavoitteensa jo ensimmäisen 20 minuutin aikana ja 250 000 dollarin raja meni sekin rikki pian tämän jälkeen.

(Päivitys kello 0:45: myös 500 000 dollarin raja on sekin nyt ohitettu.)

Alustavan tavoitteen täyttäminen tarkoittaa Switch-version varmistumista, kun taas 250 000 dollarilla Steam-versio on vahvistunut vielä sekin. Puolella miljoonalla PlayStation 4 -versiosta tulee siitäkin todellisuutta. Lisärahoituksen kautta mahdollisuus uudelle sisällölle on sekin olemassa.

The Wonderful 101 julkaistiin aikoinaan Nintendon tuella ja uudet versiot kehitetäänkin sen luvalla. Kickstarterin puoleen se on joutunut kääntymään siksi, ettei Nintendo ole osallistunut muuten projektiin ja näin ollen Platinumin täytyy julkaista se omatoimisesti, mitä se ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Yhtiö nappasi hiljattain kyllä sijoituksen kiinalaisyhtiö Tencentilta, mutta kyseisillä varoilla on turvattu yhtiön uusien projektien kehittäminen ja kasvaminen, ei vanhojen pelien uudelleenjulkaisu.

Kickstarter on japanilaisyhtiölle myös tärkeä keino mitata, millaista kiinnostusta maailmalta löytyy enää The Wonderful 101:tä kohtaan. Wii U:lla se jäi aikoinaan pienen yleisön iloksi, mutta se ei ole tuhonnut pelin tekijöiden uskoa tuotteeseensa.

Kickstarter-sivun mukaan The Wonderful 101:tä voitaisiin odottaa mahdollisesti ulos jo huhtikuun paikkeilla. Iso osa käännösvalmisteluista näyttäisikin olevan siis jo takanapäin.

Mitä ilmeisemmin The Wonderfl 101: Remastered on myös vasta ensimmäinen julkistus, jonka Platinum on tekemässä lähitulevaisuudessa. Maanantaina ennen The Wonderful 101 -paljastusta pelitalo avasi nimittäin uuden Platinum4-kiusoittelusivun, johon se on sittemmin päivittänyt merkinnän The Wonderful 101:n paluusta ja varannut samalla kolme muuta paikkaa muille mahdollisille paljastuksille.

Parhaillaan PlatinumGamesin tiedetään työstävän myös toimintapeli Babylon’s Fallia Square Enixin kanssa sekä Bayonetta 3:a Nintendon kanssa. Useista tulevista julkistuksista yhtiö vihjaili jo aiemmin vuodenvaihteessa.

Lähde: Kickstarter, Video Games Chronicle, Daniel Ahmad (Twitter)

Lisää luettavaa