WipEoutin henki elää uudessa kotimaisessa kaahailupelissä – saatavilla nyt

Kolmevuotias ZORG Entertainment on saanut ulos debyyttipelinsä. Kyseessä on kovin WipEout-henkinen mobiilipeli AG Drive.

20.2.2015 00:02

WipEout– ja F-Zero-pelien pitäessä matalaa profiilia on suomalainen pelistudio ZORG Entertainmentin päättänyt iskeä futurististen kaahailupelien markkinoille. Kuluvalla viikolla studio on julkaissut Applen App Storessa AG Driven, jota kaupitellaan iOS-laitteiden omistajille neljän euron hintaan.

Kolme vuotta kehityksessä ollut AG Drive on ollut kehittäjilleen eräänlainen unelmaprojekti. ZORG Entertainmentin perustajajäsen Petsku Zorg kertoo saaneensa vision pelistä alun alkaen jo 17 vuotta sitten tavattuaan ohjelmoija Timo Saarisen. Peliin tarvittu teknologia ei kuitenkaan ollut kehittäjien saatavilla vielä ennen vuotta 2012. Kun kaksikko lopulta myös pystytti ZORG Entertainmentin, ei projektin eteneminen tapahtunut täysin mutkattomasti.

AG Drive oli unelmiemme projekti, mutta aina se ei siltä tuntunut. Projektissa oli todella raskaita aikoja ja kärsimme useista vastoinkäymisistä rahoituksen puutteesta johtuen. Silloin otimme monta kertaa takkiimme. Mutta nyt kun peli on vihdoin julkaistu, se kaikki oli sen arvoista, Zorg kertoo studion tiedotteessa.

AG Drive on kehitetty hyödyntäen ZORG Entertainmentin omaa Zorg 3D -pelimoottoria. Kotikutoisen moottorin pitäisi kyetä sekä näyttävään ulkoasuun että myös sulavaan 60 ruutua sekunnissa pyörittään ruudunpäivitykseen.

Pelin musiikeista on vastannut säveltäjäkonkari Ari Pulkkisen oma AriTunes-tuotantotyhtiö.

Lähde: ZORG Entertainment

Lisää luettavaa