Wii U:n TVii-toiminto ei saavukaan Eurooppaan

Nintendo kertoo peruneensa suunnitelmat Wii U:n TVii-palvelun tuomiseksi Eurooppaan.

16.2.2015 07:00

Wii U:n TVii-toimintoa ei julkaistakaan Euroopassa, Nintendo kertoo verkkosivuillaan.

Joulukuussa 2012 Japanissa ja Pohjois-Amerikassa Wii U -konsolille julkaistu TVii-toiminto mahdollistaa konsolin ohjaimen käyttämisen eräänlaisena yleiskaukosäätimenä television katselussa. Palvelun lupailtiin vuonna 2013 saapuvan eurooppalaisten Wii U -käyttäjienkin käsiin piakkoin, mutta nyt yhtiö kertoo useamman viivästyksen jälkeen peruuttaneensa suunnitelmat TViin tuomisesta Eurooppaan.

Peruutuksen taustalla on Nintendon mukaan Euroopan markkinoiden hajautuneisuus. Yhtiön mukaan eri maiden tv-palveluiden ja lisensointijärjestelmien yhteensovittaminen osoittautui liian monimutkaiseksi, minkä vuoksi se joutui perumaan suunnitelmat palvelun lokalisoinnista Eurooppaan.

TVii-palvelun sijaan yhtiö on julkaissut Euroopassa Nintendo Anime Channel -palvelun. Tällä hetkellä vain Nintendo 3DS saatavilla oleva ilmaiseksi ladattava Nintendo Anime Channel tarjoaa mahdollisuuden katsella animesarjoja suoraan käsikonsolin ruudulta. Tarjolla on esim. Pokémonin, Kirbyn ja Inazuma Elevenin tapaista sisältöä.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa