WarioWarea, Luigi’s Mansionia, Octopath Traveleria ja muuta – yön pikkutunnit täyttyivät taas Nintendo-julkistuksista

Nintendo uudessa Direct-lähetyksessä piisasi asiaa niin 3DS- kuin Switch-yleisölle.

9.3.2018 00:11

Nintendo teki taas kosolti julkistuksia torstain ja perjantain välisenä yönä näytetyssä tuoreessa Direct-lähetyksessään.

Lähetys starttasi hyvin 3DS-keskeisesti Nintendon paljastettua ensin WarioWare Goldin käsikonsolilleen. Reilut 300 ”mikropeliä” sisältävä teos kokoaa yhteen niin vanhoja klassisia kokemuksia sarjan historiasta kuin myös muutamia uusia tuttavuuksia. Pelaamaan päästäänkin siis niin näppäimien, kosketusnäytön, mikrofonin kuin gyroskoopinkin varassa.

WarioWare Gold julkaistaan Euroopassa 27. heinäkuuta.

Samaan syssyyn Nintendo vahvisti, että toimintaseikkailupeli Dillon’s Rolling Western on saapumassa Eurooppaan fyysisenä ja digitaalisena 25. toukokuuta DIllon’s Dead-Heat Breakers -nimellä. 

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Storylle vahvistettiin myös 3DS-remasterointi, joka DS:n kehutun Super Mario -rooliseikkailun lisäksi on varustettu kokonaan uudella Bowser Jr.’s Journey -sivutarinalla. Kyseinen paketti julkaistaan Euroopassa ensi vuonna.

Oma yllätyksensä 3DS-puolella oli vielä Luigi’s Mansionin paluu. GameCuben vanha julkaisupeli uusitaan nimittäin 3DS:lle muutamilla pienillä lisillä, kuten boss rush -tilalla. Käsiksi siihen päästään vielä tämän vuoden puolella.

Switch-keskeisempinä uutisina Nintendo vahvisti ensiksi, että ensi viikolla Kirby Star Allies on saamassa julkaisunsa jälkeen muutamia lisähahmoja tuovia sisältöpäivityksiä. Näistä ensimmäinen ilmestyy 28. maaliskuuta ja tuo mukanaan aiemmista Kirby-peleistä tutun Rickin, Kinen, Coonin, Marxin ja Gooeyn. Samalla Nintendo muistutti, että pelistä on parhaillaan demo saatavilla eShopin kautta.

Pienempinä julkistuksina Direct vahvisti, että jo aiemmin 3DS:lle täksi vuodeksi vahvistunut pulmapeli Sushi Striker: Way of Sushido on tulossa myös Switchille. Molemmat versiot julkaistaan 8. kesäkuuta. Okami HD ilmestyy sekin kesällä Switchille, Dark Souls saa oman Solaire of Store -amiibon ja Little Nightmaresin myynti käynnistyy täytenä pakettina 18. toukokuuta. Undertale ei ole sekään välttelemässä alustaa, vaikka julkaisuajankohta onkin vielä kysymysmerkki. Huhtikuun 24. päivä South Park: The Fractured But Wholea on myös mahdollista pelata Switchilla. Samoihin aikoihin sen kaksi ensimmäistä lisäsisältöpakettia tuodaan nekin myyntiin laitteen omistajille.

Square Enixin erikoislaatuinen roolipeli Octopath Traveler vuorostaan vahvistui vihdoin heinäkuun 13. päivälle ja sai uuden pelikuvavideon. Toinen Switch-yksinoikeus Travis Strikes Back: No More Heroes sai heti perään huomiota ensimmäisillä pikaisilla pelikuvanäytteillä. Sen julkaisuajankohdasta ei tiedetä toistaiseksi kuitenkaan muuta kuin että pelin pitäisi ilmestyä tämän vuoden aikana.

Mario Tennis Acesin osalta Directissa vahvistui, että peli julkaistaan Euroopassa 22. kesäkuuta. Samalla uusi pelikuva auttoi esittelemään pelin järjestelmiä ja sisältöä.

Mitä tulee Wii U -käännöksiin, vahvistui Hyrule Warriors: Definitive Edition Switchille toukokuun 18. päivää varten. Wii U:lta tutun Captain Toad: Treasure Trackerin paljastettiin lisäksi saapuvan sekä Switchille että 3DS:lle 13. heinäkuuta niin vanhojen kuin muutamien uusienkin kenttien kera.

Splatoon 2:lla on edelleen silläkin tulevaisuus. Ensinnäkin se on saamassa keväistä ilmaissisältöä uusien varusteiden, kenttien ja X-rankin muodossa. Kesällä julkaisunsa saa lisäksi pelin maksullinen Octo Expansion -lisäri, joka tarjoaa uuden octolingeihin keskittyvän kampanjan sekä mahdollisuuden käyttää kyseisiä hahmoja lisäksi moninpelipuolella.

Huhut Crash Bandicootin tulosta uusille alustoille osoittautuivat nekin oikeiksi. Directin yhteydessä Switchille vahvistettiin tietysti myös Super Smash Bros. –pelattavaa täksi vuodeksi.

Kokonaisuudessaan Direct-lähetyksen voi katsastaa ohesta. Alla koostettuna on vielä myös Directissa kerrotut uudet julkaisupäivät. 

  • South Park: The Fractured But Whole + kaksi ensimmäistä DLC-pakettia (Switch) \ 24.4.
  • Hyrule Warriors: Definitive Edition (Switch) \ 18.5.
  • Little Nightmares: Complete Edition (Switch) \ 18.5.
  • Dillon’s Dead-Heat Breakers (3DS) \ 25.5.
  • Sushi Striker: Way of Sushido (Switch, 3DS) \ 8.6.
  • Mario Tennis Aces (Switch) \ 22.6.
  • Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy (XOne, Switch, Win) \ 10.7.
  • Octopath Traveler (Switch) \ 13.7.
  • Captain Toad: Treasure Tracker (Switch, 3DS) \ 13.7.
  • WarioWare Gold (3DS) \ 27.7.

Lisää luettavaa