Warframella ei ole rajoja – nyt se toimii jopa omana instrumenttinaan ja Guitar Hero -vastineena

Warframessa voi nyt soittaa kovin paljon kitaraa muistuttavia shawzin-soittimia ja vieläpä yllättävän monipuolisella tavalla.

2.9.2019 19:46

Ilmaisverkkopeli Warframe on reilun kuuden vuoden elinaikanaan ehtinyt tehdä monenlaisia asioita aina avaruusninjaräiskinnästä kalastukseen ja taistelupelaamiseen. Jälleen yksi erikoisempi lisäys saatiin aivan elokuun lopulla, kun mukaan tuotiin mahdollisuus soittaa siinä aiemmin vain taustakoristeina nähtyjä shawzin-soittimia.

Instrumentin soittaminen ei ole ollut myöskään mikään yksinkertainen ominaisuus. Shawzinit tarjoavat pimputeltavaksi kolmea eri kieltä, joiden kanssa on mahdollista myös vaihdella eri sävelasteikkojen ja otenauhojen välillä. Nettiin onkin tupsahdellut jo useampia videoita, joissa pelaajat soittavat omia shawzin-covereitaan tunnetuista kappaleista. Eräs pelaaja on jopa työstänyt oman erikoisohjaimensa instrumentin tehokkaampaa käyttöä varten.

Soittamiaan kappaleita on myös mahdollista tallentaan ja jakaa muille pelaajille. Tällöin soittaminen muuttuu käytännössä kevyeksi Guitar Hero -minipeliksi.

Ainakin toistaiseksi soittaminen on vain osa pc-versiota. Ominaisuus tuotiin peliin osana sen Saint of Altra -nimistä päivitystä, johon kuului osaksi myös uusi nopeuteen luottava Gauss-freimi ja lisää tehtäviä.

Lähde: Warframe (kotisivu), Kotaku

Lisää luettavaa