Vuoto paljasti: Guild Wars 2 lähtee ilmaispelipolulle (päivitetty)

Verkkoroolipeli Guild Wars 2 hylkää huhujen mukaan nykyisen maksumallinsa.

30.8.2015 07:25

Päivitys 30. elokuuta: Guild Wars 2 -kehittäjä ArenaNet on ilmoittanut ydinpelin olevan tästä lähtien ilmainen. Ilmaistilejä tullaan rajoittamaan muun muassa sosiaalisen kanssakäymisen ja hahmojen määrän saralla, mutta muutoin koko emopeli on myös ilmaiseksi pelaavien käytössä. Pelin sisäiset mikromaksut tulevat pysymään samanlaisina, eikä uusi malli vaikuta mitenkään pelin jo ostaneisiin.

Lisäksi peli tulee saamaan monista muista verkkomoninpeleistä tuttua raid-instanssisisältöä, johon kymmenen pelaajan ryhmät voivat osallistua uusien haasteiden toivossa. Ensimmäinen instanssi tulee olemaan osa pelin lokakuista Heart of Thorns -laajennusta, ja lisäosa tulee ostaa päästäkseen toimintaan mukaan.

Alkuperäinen uutinen: Verkkoon vuotaneen lööpin mukaan fantasiapainotteinen verkkoroolipeli Guild Wars 2 lähtee kokeilemaan onneaan ilmaispelinä.

Arvostetun pelisivusto IGN:n vahingossa julkaiseman Twitter-statuksen mukaan Guild Wars 2 hylkää pian nykyisen maksumallinsa. Tähän asti peruspeli on pitänyt ostaa ennen pelaamista, vaikka kuukausimaksuja teos ei ole käyttäjiltään koskaan veloittanut. Twiitti poistettiin verkosta alta aikayksikön, mutta tarkkasilmäisimmät ehtivät ikuistaa päivityksen ennen sen katoamista.

Täysin ilmaiseksi peli ei ilmeisesti ryhdy, vaan käyttäjien päivitystiedostojen seasta esiin kaivelemien tekstinpätkien perusteella maksuttoman tilin omaavat saavat käyttöönsä jonkinlaisen riisutun kokeiluversion pelistä. Näillä näkymin hahmojaan voi kehittää ilmaiseksi vain tasolle 15 asti, ja monet yhteisöominaisuudet chattailusta PvP-toimintaan tullaan laittamaan maksumuurin taakse. Vielä ei ole tiedossa, paljonko maksullisesta tilistä tulee pulittaa.

Peliä kehittävä ArenaNet ei ole voinut kommentoida huhuja suoraan, mutta studio reagoi vuotoon humoristisesti lataamalla Twitter-tililleen kuvan IGN:n paitaan pukeutuneesta skritt-rottavihulaisesta. 

F2P-ratkaisusta tullaan mitä todennäköisimmin kuulemaan myöhemmin tänään Seattlessa järjestettävillä Pax Prime -messuilla, joita varten IGN:nkin päivitys lienee valmisteltu. Tilaisuudessa nähdään myös lisää Guild Wars 2:n tulevasta Heart of Thorns -laajennuksesta, jonka julkaisuajankohdaksi ArenaNet vahvisti eilen lokakuun 23. päivän.

Lähde: Dulfy.net, Reddit, Guild Wars 2 (Twitter)ArenaNet

Lisää luettavaa