Pelialan tulevaisuus on virtuaalitodellisuudessa, ainakin jos kehittäjätapahtuma Game Developers Conferencen sisällöstä jotain voidaan päätellä.

Tänään käynnistyvä GDC 2016 -tapahtuma on pullollaan virtuaalitodellisuustarjontaa. Tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää on omistettu Virtual Reality Developers Conferencelle, jossa tarjolla on paneelikeskusteluja virtuaalitodellisuuden eri osa-alueilta. Myös lähikuukausien aikana kuluttajille virallisesti julkaistavat HTC Vive- ja Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaitteet ovat odotetusti näkyvässä roolissa kehittäjätapahtumassa.

HTC:n yhteistyökumppani Valve on kertonut tarjoavansa GDC 2016 -tilansa kehittäjien käyttöön, ja tapahtuman aikana annetaankin uusia maistiaisia kaikkiaan n. 30 Viveä hyödyntävästä pelistä. Oculus taas esittelee useamman päivän aikana yli 40 peliä sekä Oculus Riftille että yhteistyössä Samsungin kanssa kehitetylle älypuhelinvirtuaalitodellisuusratkaisu Gear VR:lle. Sony taas aikoo esitellä tämän vuoden aikana PS4:lle julkaistavan PlayStation VR:n antia nelituntisessa lehdistötilaisuudessa.

Laitevalmistajien tilaisuuksien ohella virtuaalitodellisuutta esitellään pitkin viikkoa mm. Unreal Engine -pelimoottoria kehittävän Epic Gamesin osastolla. Epicin mukaan esillä on kaikkiaan toistakymmentä Unreal Engineä hyödyntävää virtuaalitodellisuuspeliä. Myös pelijätti Ubisoft on kertonut esittelevänsä viikon varrella omia teknologiademojaan virtuaalitodellisuuslaitteiden varalle.

Game Developers Conference 2016 järjestetään 14-18. maaliskuuta San Fransiscossa.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa