Virtuaalitodellisuustaisto jatkuu kylmänä: ZeniMax vaatii Oculus-tuotteiden myyntien keskeytystä

ZeniMax haluaa keskeyttää Oculus-tuotteiden myynnin kaikkien niiden ohjelmistojen ja laitteistojen osalta, joiden voidaan katsoa käyttäneen hyväksi ZeniMaxin tekijänoikeudella suojattua koodia.

25.2.2017 14:06

Mediayhtiö ZeniMax on laittanut liikkeelle vaateen, jolla se pyrkii panemaan ainakin väliaikaisen stopin virtuaalitodellisuusyhtiö Oculuksen tuotemyynneille.

Teksasin tuomioistuimelle lähetetyn vaateen on kerrottu koskevan kaikkea Oculuksen laitteistoa ja ohjelmistoa, jonka voidaan katsoa käyttävän hyväksi ZeniMaxin tekijänoikeudella suojattua koodia. Potentiaalisesti myyntien keskeytys voisi osua kovaa siis Oculuksen toiminnan ytimeen ja vaikuttaa samalla myös ulkopuolisten Oculus Rift -kehittäjienkin toimintaan.

ZeniMaxin vaade on yhtiön reaktio aiemmin alkuvuodesta saatuun oikeuden määräykseen, joka asetti Oculuksen maksamaan 500 miljoonaa dollaria ZeniMaxille erityisesti salassapitosopimuksen ja näin myös tekijänoikeuksien rikkomisesta. Mediayhtiö ei ollut millään tavalla tyytyväinen tuomioon, sillä se syytti Oculusta alunperin ensisijaisesti liikesalaisuuksien kavaltamisesta ja koki, ettei puoli miljardia ole tarpeeksi suuri summa Facebookin omistamalle Oculukselle, jotta se lopettaisi ZeniMaxin oikeuksien rikkomisen.

Vaihtoehtona Oculuksen myyntien keskeyttämiselle Zenimax on ehdottanut myös, että Oculus maksaisi sille tuotemyynneistään rojalteja.

Gamasutra-sivustolle antamassaan lausunnossa Facebook on kertonut olleensa myös tyytymätön alkuvuoden tuomioon. Yhtiö on nähnyt sen oikeudellisesti virheellisenä ja asiasisällöltään epäoikeutettuna, eikä tämä ole muuttunut mitenkään ZeniMaxin vaateen myötä.

ZeniMaxin ja Oculuksen oikeuskiistelyt yltävät aina vuoteen 2014 asti.

Lähde: Gamasutra, Polygon

Lisää luettavaa